Kyttyrät Suomessa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomi: Oma maa mansikka? Kyttyrät Suomessa

LINKKI

ariari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.01.2007
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 55

Kyllä Suomessakin viranomaisten kanssa on niin ja näin. Välillä oikein vit… koko homma.
Itse olen koko ikäni Suomessa asunut, mutta ajatus muuttaa pois on hyvin vahva, koska sairaseläkkeelle tipahdan varmaankin hyvin pian. Nyt olen ollut 5 kk sairiksella ja parempaan suuntaan ei kuntoni ole mennyt. Kuulin että Espanjaan voi eläkkeen saada tulemaan Espanjan verolainsäädännön mukaan. Lisäksi kohokohtana olisi, että sairaseläkkeen saisi verovapaana. Tämä systeemi on vain Espanjassa.
Mutta kohokohtia suomen byrokratiassa on ollut jos jonkinlaisia sairauteni takia, lisäksi vaimoni on venäjältä suomeen muuttanut ja suomen kansalaisuuden hakeminen kesti yli 3.5 vuotta. Lisämausteena kansalaisuushakemukseen oli kaikenmaailman vitt…suomen ulkomaalaisvirastosta. Asia onneksi sitten lopulta onnistui. Bussiliput kyllä ovat mielenkiintoinen spektaakkeli kyllä. Itse pk seudulle muualta suomesta muuttaneena tiedän. Ja mikään ei onnist netissä, vaan soitat ja käyt paikanpäällä selvittämässä asioita.
Eli ei hommat Suomessa varmaan ole yhtään sen kummemmin kuin Espanjassa tai Venäjällä. Kaikkii asioiden hoito vaatii aikaa ja hermoja. Ja eniten hermoja!