kysymys luvuista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja muuttuu kysymys luvuista

LINKKI

kilroy1
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.03.2010
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 10
devspain kirjoitti:

kojo kirjoitti:

Tämänpäiväisen Tekniikka&Talouden verkkoversio kertoi Suomen tupakkauutisia. Luuletko devspain, joka huolehdit espanjalaisten baarinpitäjien tyttömyydestä tupakkakiellon takia, että nämäkin kaikki suomalaistyöntekijät marssivat työttömyystoimistoon, kun ei enää saa röyhytellä työpaikoillaan?

Suomesta en luule yhtään mitään. -ei kiinnosta.

Sen sijaan luulen, että et ole vieläkään älynnyt sitä merkittävää eroa siinä, että täällä espanjassa tupakoijalle jää vaihtoehto mennä siihen naapurissa olevaan paikkaan jossa _ON TERASSI_. Siis se ilman terassia olevan kuppilan omistaja on sitämukaa työtön kun baari menee nurin katsellessa naapuribaarin kävijävirtaa.

Suomeen on turha verrata kun suomessa terassilla _EI TARKENE_ vaikka sellainen olisi. Polttamisen lopetus on suomessa lähes välttämättömyys ja täällä espanjassa tupakoinnin jatkaminen on vain baarinvaihtokysymys.[/quote]

Mistä toi luku sadastatuhannesta uudesta työttömästä ja seitsemästäkymmenestätuhannesta nurin menevästä kuppilasta on saatu..?

Totta on se että jotkut terassit omistavat kuppilat hyötyvät suoranaisesti lakimuutoksesta.. totta on myös se että joillekkin terassittomille kuppiloille laki on myrkkyä mutta noi esittämäsi luvut kiinnostavat..

Oma näkemys (kun Suomen tilannetta olen seurannut) että kauhukuvat kuppiloiden kuolemista Suomessa olivat täysin yliampuvia ja niin ne ovat Espanjassakin. Varmasti kuppiloita joiden liikeideaa ei pystytä uudistamaan vaihtavat lainmuutoksen jälkeen omistajaa.. vanhat omistajat siirtyvät eläkkeelle ja uudet työllistävät itsensä ja parhaassa tapauksessa ulkopuolisiakin.. ja varmasti tulee olemaan kuppiloita joita ei saada/ei haluta myydä ja jotka lopetetaan mutta näissäkin tapauksissa iso osa omistaja-työntekijöistä siirtyy eläke-etujen nauttijiksi, ei työttömiksi.

Ja kyllä näissä Suomalaisilla terasseilla tarkenee.. iltoja viettää muutama kuukausi/vuosi ja tupakalla käydä 12kk vuodesta.. en ole yhdenkään tutun (aktiivi ravintolakävijän) kuullut tupakanpolttoa lopettaneen uusien lakien vuoksi, useat kyllä myöntävät että enää ei baari-iltana mene sitä kahta-kolmea askia/ilta (mikä meni aikaisemmmin) vaan aski jos sitäkään. Ja useimmat näistä ovat vielä tyytyväisiä uusiin tupakkalakeihin.. siis henkilöt jotka polttavat sen yksi- puolitoista askia päivässä joka päivä.

Kyllä siihen Espanjassakin sopeudutaan, nuorempi väestö nopeammin vanhempi hiukan hitaammin mutta sopeutuu kuitenkin.