Kyllähän tuolla

LINKKI

Tomas
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.09.2007
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 48

Kyllähän tuolla Terrassa’ssakin suomalaisia asuu, ei vain taida tällä palstalla paljoa liikkua. Itse asumme vielä toistaiseksi Sabadell’issa, mutta henkilökohtaisesti kyllä Terrassa vaikuttaa miellyttävämmältä kaupungilta. Tosin peruspalvelut löytyvät kyllä molemmista kylistä.

Sant Quirze on puolestaan molempia kalliimpi vaihtoehto, mutta varmastikin myös miellyttävämpi asua (rautatie, Al Campo,..) Tällä hetkellä asuntoja löytyy vähän kaikkialta Valles Occidentalin alueelta, joten työpaikan sijainnista riippuen kannattaa katsella paikkoja.

Erittäin hyvänä (ja arvokkaana) paikkana on Terrassan koillis/pohjoispuolella oleva Matadepera, mutta hinnat ovat vastaavasti huomattavasti naapurikaupunkeja kalliimpia. Terrassa’n ja Sabadell’in hyvinä puolina voi pitää kulkuyhteyksiä, eli molemmat junat (Renfe ja FGC) kulkevat Barcelonasta säännöllisesti, ja kaupungin sisäiset bussilinjat ovat myöskin hyvät (ainakin Sabadell’issa). Mutta mikäli tarve on kulkea – vaikkapa tilapäisesti työmatkaa – kaupungista toiseen, joutuu yleensäkin turvautumaan omaan autoon (tai scootteriin=)

Suomalaisesta koulusta ei ole tietoa, ehkä Barcelonan puolelta sellainenkin löytyy, ja katalaania pääsee opiskelemaan ilmaiseksi kaupunkien järjestämille kursseille. Kannattaa pitää mielessä että katalaani on täällä virallinen kieli, ja kaikki vain osaavat espanjaa =)