Kyllä rannikolla tarkenee

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Masa P
Masa P Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746

Hola!

Olen viettänyt 9 talvea Benalmadenassa samassa asunnossa. Talo on ”läpivetävää” mallia, eli asunto on läpi talon. Kaikki ovet ovat yksinkertaisia liukuovia. Tiivisteitä ei käytännössä ole. Osa laseistakin on vinossa, että tuollainen 5mm rako on tuulen mennä ja tulla. Mutta komeat ovat äänet kovalla tuulella!

Lämmityskin on. Sellainen termostaatilla oleva (15€) italialaisvalnmisteinen puhallin. On nopea ja tehokas. Sitä käytämme joitakin kertoja vuodessa matalapaineen aikana, jolloin aurinko, lämmittimistä halvin ja tehokkain, ei paista. Tämä puhallin käy silloin tällöin 1-2 minuuttia yön aikana kerrallaan ja lämpöä on aivan riittävästi, sellaiset 18 pahimmilla keleillä. Päivällä lämmön määrä on puhtaasti pukeutumiskysymys. Silloin on turha polttaa sähköä hulluun suomalaiseen tapaan, jolloin asunnosta tehdään ”sauna” 26 asteen lämpöineen. Uskokaa pois, että aamulla herää tosi virkeänä, kun ei ole itseään hautonut!

Oleellista onkin siis, että hankkii asunnon aurinkoiselta puolelta taloja ja siis sellaisen johon aurinko kunnolla paistaa ja, että tyytyy hieman viileämpään mihin on tottunut Suomessa!

Sitten onkin eri asia, jos hankkii varjonpuolen kämpän! Siellä ei pärjää kunnon sissikään ilman lämmittimiä ja yllä mainittu lämpöpumppu onkin kokolailla välttämätön!