kyllä…

LINKKI

aikku
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.09.2012
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 418
masa10 kirjoitti:

Itselläni ei kovinkaan hyviä.
Ehkä turhaan yleistän, jos yksi on suhtautunut välinpitämättömästi asiaani.
Olin kiinnostunut yhdestä kerrostalosta, josta oli myynnissä useampia asuntoja.
Lähetin suomalaiselle välittäjälle sähköpostia, johon tämä vastasikin kohteliaasti melkein heti. Kaikki siis vaikutti hyvältä. Valitteli tosin sitä, että kaikki on jo myyty. (Edelleen samaa kohdetta mainostetaan).
Lähetin välittäjälle vielä toisenkin sähköpostin, jossa kyselin 100% rahoitusmahdollisuutta, josta espanjalaisessa ilmoituksessa mainittiin.
Tähän viestiini välittäjä ei enää vaivautunut vastaamaan.
Heillä taitaa nykyään kauppa käydä niin hyvin, ettei kaikkiin epavarmoihin ostajaehdokkaisiin kannata paljoakaan panostaa.
Olen seurannut useankin suomalaisen välittäjän nettisivuja. Valitettavan huonosti asunnoista kerrotaan. Melko yleistä on, ettei esim. yhtiövastiketta mainita lainkaan. Samoin neliöt jätetään usein kertomatta. Valokuvia on vähän ja usein melko huonolaatuisia. Jonkun suomalaisen välittäjän suomenkielinen osio on käännetty luvattoman huonosti. Näyttäisi espanjalaisten välittäjien hälläväliä tyyli tarttuneen hyvin suomalaisvälittäjiin.
Onko Espanjassa yleistä se, että jo myytyä asuntoa roikotetaan listoilla viikkoja, jopa kuukausia? Ehkä se on mainostemppu, meillä kauppa on käynyt.
Lieneekö joku intimiteettisuoja,tai turvallisuusnäkökohta, kun espanjalaisissa ilmoituksissa mainitaan osoite hyvin harvoin.
Kaiken kaikkiaan tulin siihen tulokseen, että jos ostan asunnon Aurinkorannikolta, palkkaan mukaani riippumattoman tulkin. Ryhdyn sitten hänen avullaan kiertelemään eri välittäjien kohteissa.
Espanjassahan lienee vallalla sellainen käytäntö, että useakin välittäjä voi myydä samaa asuntoa? Pitääkö heillä kuitenkin olla tehty sopimus, vai voiko vain ”repäistä” esim. espanjalaisen välitysliikkeen sivuilta myytäviä kohteita ja mainostaa niitä?
Älkää nyt suomalaiset Aurinkorannikon välittäjät vetäkö hernettä liian syvälle nenäänne. Mielestäni pientä skarppaamisen aihetta kuitenkin olisi. Uhraattehan melkoisesti rahaa esim. mainontaan suomalaismedioissa.
Väittäisin itselläni olevan jonkunlainen tuntuma asiaan. Olen näet viimeisen kahden vuoden aikana myynyt itse omakotitalon ja kerrostalokaksion, ostanut välittäjän kautta uuden kerrostalokolmion, ostanut omakotitalotontin ja yrittänyt myydä tonttia Lapin hiihtokeskuksesta.
Ero esim. myynti-ilmoituksissa Suomen ja Espanjan välillä on valtava.

ilmoituksessa olisi hyvä ja tärkeä se että asunnon tiedoissa näkyisi myös vastikkeen hinta ja
että mitä se sisältää.

juu, outoa tuo asunnon myynti? Jos laittaisin loma-asuntoni myyntiin ja
tekisimme välittäjän kanssa sopparin siitä ja hinta sovittu mikä on, olisi aika
kauheaa jos siellä muut välittäjät pääsis mukaan,esim.-25% halvemmalla myymään sivuillaan?

”tää on laillista normaalia peliä Espanjassa..” jotenkin näin täällä sivuilla olen saanut vastauksen,
kuin ei siinä mitään outoa, vaikka kaikki välittäjät vaan myyvät toinen toistensa kämppiä
kaikessa rauhassa vaan kovin hintakilpailuin. Mitä aattelis asunnon omistaja? 😀 😉