kyläyhteisö

LINKKI

kojo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1445

Pirpu kirjoitti:
”suomiseurat polkee ilmaisella työvoimalla yrittäjiä kumoon minkä ennättää.suomiseuran kai pitäis tukea suomalaisia yrittäjiä”

En laiskuuttani kuulu minkäänlaiseen Suomi-seuraan, mutta olen ajatellut niiden vastaavan espanjalaisia suuria sukuja tai kyläyhteisöjä. Monelle yksin tai kaksin suhteellisen kielitaidottomana Espanjaan muuttaneelle ihmiselle samankielisten seura luo turvallisuudentunnetta ja viihtyisyyttä. Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan henkinen hyvinvointi on usein ravintoa tärkeämpää.

Minusta on hyvin kaukaa haettu ajatus, että Suomi-seuroja pitäisi perustaa markkinoimaan suomalaisia yrityksiä Espanjassa. Yritystoiminta on raakaa peliä joka maassa ja sen aloittavat joutuvat kilpailemaan aina omilla konsteillaan, mielellään laillisin keinoin, mutta ilmeisesti joskus hämärän rajamaillakin.

Bluesille: käsittääkseni keskustelun punaisena lankana on ollut paikallisten lakien noudattaminen ei ruislimppu tai yksi yrittäjä. Kyllä sinäkin ulvahtaisit, jos ilmenisi esimerkiksi ettei sinua kopeloineella ulkomaalaisella lääkärillä ollutkaan laillistusta ammattiinsa.