Kyl, ja kyllä minäkin.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Outoja tapoja tai tavaroita Kyl, ja kyllä minäkin.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
La kirjoitti:

OC:lle vielä: asuessani suomalaisessa kerrostalossa oli kyllä tapana moikkailla naapureita, varsinkin samasta rapusta. Ehkä talo ei sitten ollut niin iso, ja siksi naamat tulivat tutummaksi, en tiedä. Samoin molemmat isoäitini tervehtivät aina saman rapun väkeä, ja heitä tervehditään. Tuntuu oudolta, ettei moikkaisi ihmisiä joita näkee päivittäin!

Niin olen minäkin oppinut ja toiminut pienestä pitäen, vaan ei se nykyaikana silleen toimi, ei ainakaan kymmenen vuotta sitten enää. Kun ovinaapurikin silloin vaihtui ja toivotin ensimmäisen kerran tavatessani perheen herran tervetulleeksi taloon kättelemällä, niin se olikin sitten viimeinen kerta kun se perhe edes näki naapureita (todisti myös toinen kerrosnaapurimme, jonka kanssa jopa rupattelimme).

Stockan hississä huvitan edelleenkin itseäni tervehtimällä muut ihmiset ja saaden kummastuneita katseita vastaani. Espanjassa asuminen on tuonut omaan käyttäytymiseeni muutoinkin lisää epäsuomalaista avoimuutta.

Thaimaassa kuljen kautta vuoden varvastossuissa (paitsi silloin, kun kenkiä tarvitaan). Ja täällä kaikki jättävät jalkineensa automaattisesti oven ulkopuolelle jopa joihinkin liikkeisiin (esim. parturi) mennessään. Meillä käyneet puhelinmiehet eivät tulleet edes terassille tossuissaan.