Kuvien oikeudet

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 76 Kuvien oikeudet

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Kyllä kuvien oikeudet pysyvät aina tekijällään, kunnes ne ehkä muualle luovutetaan. Se että olen sijoittanut kuviani Orkin arkistoon ei siis merkitse, että olisin luovuttanut kuvien julkaisuoikeuksia muualle – Orkille kuitenkin tietenkin, kun olen kuvat tieten tahtoen tänne julkaistavaksi ladannut.

Eli lisäselittelynä se, että myös Orkki joutuisi pyytämään erikseen luvan kuvieni julkaisemiseen, jos niitä käytettäisiin muualla tai muuhun tarkoitukseen, vaikkapa painettavaan kalenteriin, esitteeseen tai käytettäisiin yleensä muuhun tarkoitukseen kuin mihin ne on luovutettaessa tarkoitettu.

Itse tulkitsen edelleen niin, että myös kirjoitukseni (tekstit) on suojattu tekijänoikeuksin. Toisaalta luovutan sekä tekstit että kuvat tänne ilman mitään nimettyjä rajoituksia, jolloin Orkilla on niihin pysyvät julkaisuoikeudet. Sen mukaisesti en voi ihan noin vain (jos vaikkapa suuttuisin) komentaa ylläpitoa poistamaan aikaisemmin lähettämiäni aineistoja sivustolta tykkänään. Ja olisihan se muutoinkin kohtuutonta.

Ammattilaiset yleensä valvovat aina tavalla tai toisella tuottamiensa aineistojen käyttöä erlaisissa julkaisuvälineissä. Itsekin olen ilokseni päässyt joskus laskuttamaan luvattomasta käytöstä.

Hyödyllisiä lisätietoja: http://www.kopiosto.fi