Kuvanlaatu ja vähän muutakin

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Mitkä piuhat TV-kaistaan Kuvanlaatu ja vähän muutakin

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Jos valtion rahoittama YLE voittaa casen TV-Kaistaa vastaan, mitä se siitä hyötyy? Onnistuu vain kiusaamaan ulkosuomalaisia. YLEn pitäisi olla tyytyväinen, että joku muu hoitaa hommat, jotka YLE on jättänyt tekemättä eli myös ulkosuomalaisten palvelemisen. Ihan samalla tavalla kateellisia täynnä ollut Opetusministeriö esti vuosia lukioluvan, mutta onneksi ministeri vaihtui.

Itse maksan TV luvan Suomeen ja minulla kaiketi on oikeus nauhoittaa lähetyksiä ja kuljettaa ne sinne minne haluan; vaikka Espanjaan. Voin nauhoittaa digiboxilla, nauhurilla, TV-Kaistalla, AnywhereTV:llä, Slingboxilla, jne. ja varsinaisen siirron voin tehdä kävellen, autolla, lentokoneella tai vaikka internetillä.

6M ADSL-linjalla käytän 2Mbps MPEG4 ja kuvan laatu on loistava. Suomessa vertailin 8Mbps ja 2Mbps laatueroa ja se oli olematon. VLC:n versiosekoilujen jälkeen luovuin siitä; TV Kaista ei toiminut uusimmalla versiolla vaan vaati vanhaa ”toimivaa”. Täytyy taas joskus testailla, josko VLC on saanut ohjelmansa TV Kaista yhteensopivaksi. Kunnon kuva vaatii lisäksi kunnon PC:n, jonka grafiikkateho riittää.

Tämän lisäksi useimmissa PC-laitteissa on syytä muokata videotoiston väriasetuksia: kirkkaus, kontrasti, hue, värikylläisyys ja gamma. Vistassani nuo asetukset löytyvät: klikkaus hiiren oikealla näppäimellä ruudun taustaosaan, NVIDIA Control Panel, Video ja TV-asetukset. Riippuen koneesi grafiikkalaitteista, tuo NVIDIA Control Panelin tilalla voi olla joku toinen vastaava. Suositan kokeilemaan, sillä kuvanlaadun kohennus voi olla huomattava!