Kuulostaa tosi tarkalta tuo

LINKKI

Gardenia
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.10.2013
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 8

Kuulostaa tosi tarkalta tuo siellä omistajille lähetettävä kustannusarvio. Itselläni on kokemusta kolmesta eri taloyhtiöstä ja neljästä eri isännöintifirmasta eikä yksikään ole koskaan selittänyt lukuja kovinkaan tarkasti. Mutta kuulostaa hienolta varsinkin sellaisen ihmisen kannalta joka ei asu siellä ympäri vuoden, että saa tarkemmin tietää mitä on tapahtunut omassa taloyhtiössä sinä aikana kun on ollut poissa.

Nuo siivouskulut olivat yhdeltä sivustolta jossa yksityishenkilöt tarjosivat itseään siivoamaan, hoitamaan lapsia, silittämään pyykkejä jne. Niistä sai haarukan 5€-10€/h ja yhden siivousfirman kautta oli mainittu 15€/h kun he hoitaa kaikki työnantajamaksut jne. Valenciasta ja eräältä Fuengirolan kontaktilta sain tietää että tuo 10€/h on yleisesti ajatelle hyvä palkka, mutta siinä ei tullut puhuttua mitään siitä oliko se ns pimeänä. Suomen hintoja löytää aika hyvin sivustolta elias.fi joten tuo 15€/h on varmaan aika samoissa mitä Suomessa olisi jos täällä ei saisi kotitalousvähennystä noista siivouskuluista.

Mutta noihin arvioihini: kun Suomessa tuo ulkoalueiden hoito olisi 1630€/vuosi, niin menenkö ihan metsikköön arvioiessani että siellä vastaava summa olisi 1200€? Vastaavasti siivouksen kohdalla: Suomessa rappukäytävien (3 kpl – 6 kerrosta) ja muun yhteisen osan (kuten saunaosasto) siivous 1315€/vuosi ja 800€(?) siellä?

Miten muuten siellä kaupungit yleensä toimivat tuon maan kanssa? Vuokraavatko ne mielummin maan rakentajalle ja saavat vuokratuloja säännöllisesti vai myyvät määräalan ja mahdollisesti häviävät alueelle vuosien mittaan tulevan arvonnousun vuokrankorotuksissa?

Helsinkiin on 2013 päätetty mm seuraavat kiinteistöveroprosentit: yleinen kiinteistöveroprosentti 0,80 % ja vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,32 % – osaatteko sanoa ovatko nuo paljon korkeammat kuin mitä teillä siellä? Web-sivuston http://internationalliving.com/countries/spain/taxes-in-spain/ mukaan tuo olisi ainakin 0.2% (However, you can expect to pay around 0.2% of the cadastral value of your home), mutta tämäkin sivusto vaan mainitsee että ne ovat erilaisia eri paikoissa (http://www.euroresidentes.com/Property/yearly-property-taxes-spain.htm).