Kuten kirjoitin

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
jarkkom kirjoitti:

devspain kirjoitti:

Siksi kannattaa välttää, että suojaamattoman yhteyden liikenne on _suojaamatonta_. Tämä tarkoittaa sitä, että hyvin yksinkertaisella ohjelmalla samassa verkossa (langattoman radion kantoalueella) oleva toinen kone voi urkkia liikenteesi sisällön, esimerkiksi syöttämäsi salasanat, luottokorttinumerot jne.

Windows on ehdottomasti maailman eniten haittaohjelmia, viruksia ja muita…
Ne, jotka ovat Aurinkorannikolla kiinnostuneet vaihtamaan käyttöjärjestelmänsä moninverroin turvallisempaan Linuxiin, ottakoot minuun yhteyttä!

Tässä menee kyllä puurot ja vellit sekaisin. Arvostan kyllä tietämystäsi, mutta aivan samalla tavalla verkkoliikenteen voi ’urkkia’ itselleen salaamattomassa verkossa oli sitten käytössä Windows tai edustamasi Linux.

Edelleen totuus, mikä pätee molempiin käyttöjärjestelmiin on: molemmat ovat vallan turvallisia oikean suojauksen omaavina.

Hauskaa surfausta![/quote]

Eipä mennyt puurot eikä vellit.

Kuten kirjoitin; ”Windowsille on tehty haittaohjelmia ehdottomasti eniten maailmassa”. Siis Windows on turvattomin, mikäli et ole huolehtinut ja aina varmistunut ko. ohjelmistojen poistosta/tulemisesta koneellesi.
Mm. tästä johtuen Linux on turvallisempi käyttöjärjstelmä. Samoin sitä syystä, että (kuten jo mainitsin) sen oletusasennus antaa tietoturvaisemmat asetukset käyttöön ilman omaa ”säätämistä”. Verkkoliikenteestä en tässä yhtydessä puhunut mitään vaan se oli eri lauseessa saman kirjoituksen yhteydessä.

Oikeassa olet siinä, että molemmat ovat varsin turvallisia, _kunhan_ suojauksesta on huolehdittu. Valitettavan usein näin ei vain ole ja Linuxissa erityinen suojautumisen tarve erillisten ohjelmistojen ostamisen tai asentamisen muodossa on huomattavasti vähäisempää.