Kurkkua

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
pentti52 kirjoitti:

Heippaa !
Kauhistuttaa kun Espanjan matka lähestyy. Olen ollut aikamoinen kurkunsyöjä ja Espanjassahan sitä on runsaasti tarjolla. Ja muuta salaattia on myös nautittu aina. Joka kesä on aina ruokailu aloitettu runsaalla salaatilla niin Espanjassa kuin kotonakin. Mikä nyt neuvoksi ?

Nyt kun natsit saivat espanjaan aikaiseksi myös kurkkulaman vaikka asialla ei ollut mitään tekemistä espanjan kanssa (se kai oli niin, että eilenkin heitettiin roskiin kurkkuja yli 47M€ edestä -kukahan korvaa tuon!!), niin todettakoon myös se, että suurin osa ihmisistä ei ole vielä edes käsittänyt sitä, että nyt koko epidemiassa on ollut kyse ”tuorekurkusta” -espanjaksi ”pepino holandes”.

Tyypillisin kurkku (jos sitä on **) salaateissa ja muutenkin on kyllä se ihan perinteinen ”avomaankurkku” (pepino). Se pärjää edes jotenkuten etelä-espanjassakin toisin kuin tuorekurkku, joka on vetinen ja mauton näissä olosuhteissa ja jota viljellään pääosin vientiä varten kasvihuoneissa.

**) Mainitset myös, että kurkkua on espanjassa runsaasti tarjolla, on väite joka ei ihan pidä paikkaansa. Täällä kurkkua syödään melko lailla vähemmän kuin muissa välimeren maissa. Paprikat ja tomaatti ovat suositumpia ja pitää matkailla arabikohteisiin tai kreikkaan, jotta tarjolla on enemmän kurkkua.

Kun kysyt neuvoa -mitä syödä-, niin vastaisin, että syö kaikkea mahdollista! Jopa Andaluciasta saa erinomaista ruokaa ja missään nimessä ei pidä välttää yhtään mitään vaan päinvastoin suosittelen aloittelemaan jollain muullakin kuin aina vain perinteisellä ja tylsällä Ensalada Mixtalla (tai edes ”talon salaatilla”, joka on yleensä se sama + purkillinen tonnikalaa päällä)!

Viisas pitää maasta riippumatta silti hepatiittirokotukset kunnossa ja poistelee tomaattien kannat jne..!