Kun se

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
jarkkom kirjoitti:

devspain kirjoitti:

Jep, tuon dialoginhan toteuttaa Windows itse oman API-rajapintansa funktion kautta. Vika on siis Windowsissa, eikä OpenOfficessa tai Javassa, jolla ohjelma on tehty.

Tässä näkyy juuri tämä asenne. Yllättäen kaikki on Windowsin vikaa, eikä varsinkaan tässä tapauksessa voi mitenkään olla mahdollista, että OpenOfficen tekijöillä on käynyt pikku moka.

Tämä sama sävyttyneisyys kuvastaa koko tätä windows vs. muut keskustelua muutenkin. Tehköön jokainen omat johtopäätöksensä.[/quote]

Kun se vain nyt on niin, että se OpenOfficen koodi on samaa kaikissa käyttöjärjestelmissä. Java-tulkki huolehtii sitten itse koodin ajamisesta. Syys siis ei voi olla OpenOfficen koodissa.

Syy voi olla:

1) Windowsin 7 version virheellisen java-”kääntäjän”
2) Windowsin 7 version virheellisen Java-tulkin
3) Windowsin 7 version virheellisen API-rajapinnan (GDI:ssä)
4) Windowsin .NET rajapinnan hallinnan (mikäli java tulkki ajaa ohjelmat jostan syystä sen läpi eikä suoraan GDI:lle. En tiedä onko näin.)

Mahdollisesti Java-käännökseen on käytetty eri versiota (jopa eri java-valmistajaa), kuin millä tulkkaat koodia. Esimerkkinä vaikkapa niin, että koodi on käännetty Sun Microsystemsin ”aidolla” javalla ja sitten ajat sitä Microsoftin oman java-tulkin kautta.
Minä suositelisin ensin tutkimaan, että kumman JRE:n läpi tuota ajetaan. Kirjoitappa komentoriville ”java -version” siinä hakemistossa mistä ajat OpenOfficea.

Oliko muuten OpenOfficen sivuilla mainintaa, että ko. ohjelmisto on tuettu Windows 7:lle? Jos tukea ei ole, niin voit ihan syyttää itseäsi kun lataat ohjelman jota ei ole testattu ko. järjestelmässä!

25 vuoden ohjelmistokehityskokemuksella uskallan väittää, että ihan ensimmäisenä lähtisin etsimään vikaa nimenomaan Windows 7:sta koska:

1) Se on vasta RC (en luottaisi vielä releaseenkaan ennen SP1:tä!!)
2) ko. dialogi toimii kaikissa muissa Windows versioissa sekä muissa käyttöjärjestelmissä

On se muuten ihmeellistä, että heti pitää alkaa syyttämään Linuxia viasta, jolla ei ole Linuxin kanssa mitään tekemistä. Ei java-ohjelmointikielellä, ei OpenOfficella, eikä varsinkaan sillä, että ko. ohjelmaa ajetaan Windows käyttöjärjestelmässä.
Tämä sävyttyneisyys kuvastaa koko tätä pelkotilaa ja muutosvastarintaa Windowsiin hurahtaneiden osalta.