Kun aiemmin on puhuttu

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Matkakustannuksia Kun aiemmin on puhuttu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
La Cruizer Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Kun aiemmin on puhuttu lemmikkihyteistä ja kennelpaikoista, sekä 80 euron hinnoista, niin nämä matkat ovat olleet Suomi-Saksa väliä. Tällöin matkan kesto on 24 – 36 tuntia, ja koiraa ei voi tietenkään jättää autoon. Myöskään tuskin kukaan jaksaisi istua koko tämän ajan koiransa kanssa kannella, josta syystä on kehitetty lemmikkihytit ja kennelpaikat.

Minulla ei ole kokemusta koiran viemisestä Tallinnaan, mutta infoa löytyy todella helposti netistä. Esim. Nordic Jet Line kuljettaa koiria hintaan 10 euroa/suunta. Sivuilla sanotaan näin:

KOIRIEN/KISSOJEN KULJETUS
Turvallisuussyistä on matkustamossa kuljetettavilla eläimillä oltava häkki tai kuonokoppa. Myös autoon jätettävästä eläimestä peritään kuljetusmaksu. Suomesta Viroon tai Manner-Eurooppaan vietävä tai sieltä Suomeen tuotava koira tai kissa ei joudu karanteeniin. Eläimen raivotautirokotuksen on kuitenkin oltava kunnossa. Vientiehdot on selvitettävä asianomaisen maan edustustosta. Maahantuotaessa on Suomen tulli-viranomaisille esitettävä suomen-, ruotsin-, saksan- tai englanninkielinen merkintä lemmikkieläinpassissa siitä, että eläin on rokotettu hyväksytyllä rokotteella raivotautia vastaan vähintään 21 vrk ennen tuontia. Suomeen tuotavalla eläimellä on lisäksi oltava eläinlääkärin antama todistus, josta ilmenne, että eläimelle on enintään 30 päivää ennen sen saapumista annettu asianmukainen annos pratsikvanteelia sisältävää, asianomaiselle eläinlajille hyväksyttyä lääkettä ekinokokkoosia aiheuttavia heisimatoja vastaan.

Eli koiran voi ilmeisesti jättää autoon matkan ajaksi. Mielenkiintoista, sillä olen matkustanut Espanjassa lyhyitä matkoja laivalla (3-4 tuntia Denia – Ibiza väliä), ja vaikka aluksi koirien pito autoissa matkan ajan oli sallittua, se kiellettiin jokin vuosi takaperin kun yksi koira kuoli matkan aikana, ilmeisesti pakokaasuihin. Tiedä sitten onko laivoijen välillä eroja, eli onko autokannet eri tavalla tuuletettuja. Lisäksi onkohan mahdollista, että joillain laivoilla kuljetetaan kylmärekkoja jotka ovat käynnissä matkan ajan?

Baltian kautta en myöskään ole koirien kanssa kiertänyt, enkä Tanskan, vaan nimenomaan laivalla Suomesta Saksaan ja sieltä suorinta tietä alas. Jos menet Tanskan kautta, niin tarkoitatko ensin laivalla Ruotsiin menoa? Silloin koirilla pitää olla rabies-rokotteen ohella myös vasta-ainetestit tehtynä ja kaiketi leptospiroosirokote myös.

Lentäminen ei ole kovin kallista jos menee esim. AirFinlandilla, lemmikki maksaa 5 euroa/kg (kuljetuslaatikko mukaanluettuna) kun puhutaan yli 6 kg eläimestä joka siis matkustaa ruumassa.

Punnitsisin hieman noita vaihtoehtoja sen mukaan, miten kauan siellä Espanjassa meinaat olla. Jos teet matkan laiva + auto menetelmällä niin alle kolmeen päivään tuskin saat sitä menemään / suunta.