Kuminilkka puhuu asiaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Torakoita Fuengirolassa Kuminilkka puhuu asiaa

LINKKI

Wilmariina
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.03.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 221

Espanjassa on torakoita ja sen olemme myös me omin silmin nähneet. Ostimme vuonna 2000 rakennuttajalta asunnon ja silloin ei ollut ongelmaa. 2001 tammikuussa muutimme asumaan ja jopa 4 vuotta saimme pitää asunnon vain omassa käytössä. Nyt saamme jakaa näiden yäk niin inhottavien alivuokralaisten kanssa asunnon.

Aluksi olimme entiseen tapaan istumassa terassilla nautiskellen terveysjuomalasillisesta punaviiniä. Ilta oli kääntymässä seuraavan vuorokauden puolelle, kun silmiin osui supernopea elukka. Ihastelimme kuinka taitava se oli. Annoimme sen mennä olihan se kiltisti asunnon ulkopuolella. Emme koskaan olleet nähneet torakkaa, joten sen saimme tietää vähän sen myöhemmin.

Erilaiset murkkypullot on meilläkin rivissä siivouskomeron ylähyllyllä, kunnes löysimme erikoisliikkeestä pönikän vaaleanpunaista hienonsokerin näköistä ainetta. Nimeltään se on StacK sitä laitetaan laakeaan astiaan sohvan, kaappien alle ja päälle. Vaikutus kestää n. 2 viikkoa. Vaikutusajan jälkeen vaihdetaan uusi annos. Siitä haihtuu varmaan se houkutin pois.

Siivous on kaiken A ja O, mutta ei pidä unohtaa että kyseinen elukka tuli meille rakennuttajan laittamaa suojaputkea pitkin suoraan puhelinkeskukseta. Nyt on sitten sekin reitti niiltä tukittu ja odotamme löytävän jonkun muunkin aukon. Ilmastoiniputkien molemmissa päissä on asennettu verkolliset ritilät. Lisäksi lorautan iltaisin hajulukkoihin pienen lorauksen männyntuoksuista pesuainetta raakana.

Luin Wikipediasta jutun ja siinä sanottiin ett 20 – 30 astetta on niille sopiva lämpötila sopivan kosteuden myötä. Kaikki raot on niiden lymypaikkoja ja on myös löydetty sähköpistoke- ja valokatkasiakoteloiden sisältä useita yksilöitä ahtautuneina sinne. Siitä voimme päätellä, että jonkinlaista suojaputkea pitkin ne tulevat sisälle. Ovet on syytä varotoimena pitää kuiteskin kiinni. Kyseisen elukan kuva löytyy sieltä Wikipediasta.

Minä pelkään myös kuollakseni, että ne hyökkää mun päälle hätääntyneenä kun yritän ottaa ne hengiltä. Nehän osaavat myös lentää.