kulttuurikatsaus

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
rmkven48 kirjoitti:

No, ihan mielipidetasolla on sanottava, että Barcelonasta kun lähtee, niin meni suuntaan tai toiseen, niin aina huononee. On se niin hieno kaupunki jos vaan katalaaneja sietää.

Eli siis Barsa on sulle se ykkösjuttu? Eihän se edes oo Espanjaa, paitsi poliittis-maantieteellisesti.

rmkven48 kirjoitti:

Tarragona on öljyn käryineen aivan puiseva ja Valenciassa ei ole mitään kiinnostavaa.

Jaa..? Riippuu siitä, mikä on se ’kiinnostava’. Mikä sinun mielestäsi on kiinnostavaa? Pitääkö olla joku Disneyland, tai silleen? Tai joku ikivanha rapistuva palatsin- tai linnanrotjake? Se on kyllä voi voi, jos ei miljoonan asukkaan kaupungista löydä mitään kiinnostavaa. Poikkeapa joskus vaikkapa ”Ciutat de les Arts i de les Ciències”issa eli Valencian taide- ja tiedekeskuksessa.

rmkven48 kirjoitti:

Alicante ja Murcia on ihan maaseutua ilman mitään virikkeitä muuhun kuin ryyppäämiseen…

Voihan nenä. Niin että tykkäät, ettei maaseudussa ole mitään muuta kiinnostavaa kuin vetää lärvit? :-/

rmkven48 kirjoitti:

…ja valloittajat on aina jatkaneet matkaa kumpaan suuntaan hyvänsä, kun eihän niihin ole voinut jäädä.

Ajattelit sitten, että valloittajat eivät pysähtyneet niihin loppuelämäkseen siksi, kun niissä ei ollut mitään ’virikkeitä’? ”Onpas nyt lokoisat olot, ei tässä enää mitään viitsi vallotella.” 🙂

rmkven48 kirjoitti:

Granada on aivan hirveän tylsä laakso ja Malaga on ensimmäinen vähän virkistävämpi yliopistoineen, kulttuureineen ja sijainniltaan Andaluciassa.

Oletko jo Granadassakin ehtinyt käydä pettymässä? En haluaisi pahoittaa mieltäsi enempää, mutta mulla ainakin oli siellä takavuosina hulvattoman hauskaa. Siellä oli siihen aikaan melko paljon mods’eja (maihinnosutakit ja vanhat skootterit joissa pirusti peilejä). Juu, en itse kuulunut porukkaan, mutta nastaa oli silti. Málagan yksi parhaita puolia on toimivat ja nopeat liikenneyhteydet ympäri Espanjaa; niin junalla, lentokoneella kuin laivallakin.

rmkven48 kirjoitti:

Sevilla on täälläpäin ylivoimainen vanhoine maurikulttureineen ja arkkitehtuureineen. Mutta…makuja ja mieltymyksiä on meillä monia tietysti.

Jep, oikeassa olet siinä, että makuja on moneen lähtöön. Esimerkiksi maurilaiskulttuureille en paljon korvaani lotkauta. Parasta niissä on se, että ne ajettiin pois Espanjasta. 🙂 Tapahtunutta juhlitaan yhäkin vuosittain tietyissä kaupungeissa.