kulttuurien moninaisuus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Tuoreita uutisia Espanjasta kulttuurien moninaisuus

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kojo
kojo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1441

Tilulilu iski asian ytimeen: mikä meille pohjoismaalaisille ”järki”ihmisille on käsittämätöntä, saattaa monille muille olla luonteva tapa elää. On aina tehty niin eikä minkäänlaista muutoshalua osoiteta.

Tietenkin voidaan puhua liian vähän koulutetusta massasta, jolta ei voida vaatiakaan tietoa. Eikä ainakaan nykyinen hallitus ole käytännössä ilmaissut haluaan varmistaa Espanjan parempi tulevaisuus koulutusta lisäämällä – päinvastoin.

Pienenä esimerkkinä Costa Blancalta Orihuelan ekologinen kaatopaikka, jonne on tarkoitus kuljettaa maatumaan karsitut puun ja pensaiden jätteet. Nykyisin se on mustanaan MUOVIsäkkejä, joissa on ties mitä, joukossa tietenkin puujätettäkin. Kun missään ei ole selkeää ohjeistusta eikä valvontaa, kuten meidän ”järki”ihmisten mielestä pitäisi olla.

14. marraskuuta on Espanjassa yleislakko, Kreikassa niitä jo on ollut useampia. Niihin osallistuva kansa ei todellakaan tiedä tehneensä vääriä päätöksiä eikä oikeastaan päätöksiä lainkaan. Politikointi ja korruptio-oikeus on aina kuulunut valtaapitäville. Kansa on pysynyt suhteellisen tyytyväisenä niin pitkään kuin leipää ja sirkushuveja (jalkapalloa ja fiestoja) on riittänyt. Vasta nyt, kun on viety leipä suusta alkaa poru.