Kultaa vuolemaan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Kim kirjoitti:

Erittäin hyvä ja ajankohtainen aihe, josta on kaikille osapuolille hyötyä, sekä ”tuleville” yrittäjille että palveluja kaipaaville kuluttajille. Lisäksi, ideoita piisaa nimittäin milloin kullakin, monella pyörivät samat ideat päässä, mutta usein ne jäävät toteuttamatta koska idealle ei ehkä saa tarvittavaa vastakaikua tai esim. yhteistyökumppaneita joita usein tarvitaan idean toteuttamiseen. Jakamalla ideoita ja keskustelemalla niistä täällä ehkä joku löytää idealleen myös yhteistyöpartnerin tai minimissään saa idealleen palautetta.

Mitä noihin yllä mainittuihin ideoihin ja ajatuksiin tulee, itse olen sitä mieltä että ainakin koulutus, lastenhoito ja muille vastaaville lapsille, lapsiperheille ja nuorille suunnatuille palveluille voisi olla kysyntää. Lapsiperheiden määrähän on kasvanut aika lailla viime vuosina, tästä esimerkkinä ettei suomalaisessa koulussa ole enää edes tilaa tulevana lukukautena. Suomenkielistä lastenhoitoa on vaikea saada (toki sama tilanne suomessakin) tai sitten siitä joutuu maksamaan niin paljon ettei lapsiperheen budjetti kestä kuin korkeintaan kerran vuodessa tällaisen ”luksuksen” hyödyntämistä. Ikääntyneille ja eläkeläisillehän täältä myös löytyy paljon tekemistä ja palveluja (lisääkin varmaan kaivataan, en vain tunne heidän tarpeita), mutta nuoria tänne saisi varmaan hyvin helposti houkuteltua kouluttautumaan. Täällähän toimii jo muutama yksityiskoulu, meikkikoulu ja oliko se Mäntsän seudun ammattiopisto yhteistyössä suomalaisen koulun kanssa jossa voi suorittaa etäopintona esim. merkonomitutkinnon. Molemmat markkinoivat mahdollisuutta opiskella Espanjassa. Lisää tällaisia mahdollisuuksia eri ammatin koulutusohjelmia? Nykyteknologian myötä myös kaikki sellaiset yritykset joiden työntekijät eivät ole fyysisesti tekemisissä suomessa olevien suomalaisten asiakkaiden kanssa olisi mahdollista ”etäyttää” Espanjaan. Muutama puhelinmyyntifirmahan jo toimii täällä. Henkilökuntaa (varsinkin nuoria) on huomattavasti helpompi rekrytoida tänne aurinkoon kuin Suomeen, vaikka palkka olisi heikompi kuin Suomessa.

Voi helvetti! ”Millaisia ja minkä alan yrityksiä Espanjaan tarvitaan?” On todella LOISTAVA keskustelun avaus. }:) }:) }:) }:) }:)

Otetaan nyt ihan kertauksena uutinen El Paisista táltä päivältä: Ensimmäisen vuosineljänneksen 2011 aikana Espanjan työttömyys saavutti historiallisen lukeman, 4,9 MILJOONAA TYÖTÖNTÄ. prosentteina 21,29 koko maassa ja täällä rakkaassa Andaluciassa 29,68%. Ensimmäisten 3 kuukauden aikana syntyi 58.000 UUTTA perhettä, jossa KAIKKI perheen työikäiset jäsenet ovat TYÖTTÖMIÄ, yhteensä tällaisia perheitä on 1.386.000. Eniten työpaikkoja katosi rakennusteollisuudesta (-78.500), palvelualoilta (74.600) ja maataloudesta (21.300).

Niin että, minkä alan yrityksiá nyt pitás perustaa?? Työllisyyden kannalta katsottuna voisitte perustaa vaikkapa suomalaisen rakennusfirman, joka alkaisi rakentaa isoja kerrostaloja ja asuntoalueita infroineen. Tai vaikkapa muutama kauppakeskus, palvelualan henkilökuntaa on tarjolla. Ja voittehan perustaa vaikka luomuviljelmiä, sinnekin olisi tarjolla ammattiväkeä.

Ja ihan oikeesti – kannattaa lukea vaikka Fuengirola-lehden palveluksia tarjotaan-palstaa, siitä näkee minkä alan suomalaisia yrityksiä ja kuinka paljon täällä on. Ja sitten voi miettiä, onko ihan oikeesti olemassa jokin markkinarako, johon voisi yrittää. Ja kannattaa myös muistaa, että potentiaalisia suomalaisia asiakkaita (muut kansakunnat eivát käytä suomalaisia palveluja juurikaan) on paikalla vain lokakuusta huhtikuuhun, suomalaisethan viettávät melkein puoli vuotta kotimaassa ja táállä olevat suomifirmat pistávät luukut kiinni. Ja tämá tarkoittaa sitä, että sen toisen puolivuotiskauden aikana pitää firman tuottaa niin paljon, että edes kiinteát kulut siltá tuottamattomalta kaudelta saa maksettua.

Ja minua suoraan sanottuna hämmästyttää ja kummastuttaa tämä Suomen SKITSOFREENINEN TILANNE: siellä äänestettiin maahanmuuttoa vastustava Perussuomalaiset-puolue suurella äánivyöryllá Eduskuntaan ja ihan samaan aikaa ja hyvin todennäköisesti nämä samaiset persujen äánestäját ovat sankoin joukoin muuttamassa itse pois Suomesta. Tänne, Espanjan aurinkomaille kultaa vuolemaan. Koettakaa nyt päättää, mitä haluatte. Mitäpä jos tulisitte kaikki tänne ja lähetetään nämä Espanjan 4,9 miljoonaa työtöntä sinne Suomeen. Menis melkein tasan. Jumatsuka. 🙂