Kuka prosessoi TV-Kaistasta

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Mitkä piuhat TV-kaistaan Kuka prosessoi TV-Kaistasta

LINKKI

Taspani M
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.12.2007
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 129

Luvanmaksajien mukaanlukien HOT (ei valtion) rahoittaman YLEn lisäksi prosessoivat ehkä ärhäkkäimmin yksityinen mainosrahoitteinen MTV3 ja, jos oikein muistan, mukana on myös yksityiseen Sanomakonserniin kuuluva TV Nelonen yhdessä tekijänoikeusjärjestöjen kanssa. Näillä kolmella muulla taholla saattaa olla isompi oma lehmä ojassa kuin YLEllä.

Ettei poliisi ole kenenkään ovella käynyt johtuu siitä että kyseessä ei ole rikos- tms viranomaisvalvonnassa oleva asia vaan tekijänoikeuden valvontaan ja muuhun yksityisoikeuden alaan kuuluva prosessi jossa loukatuksi itsensä tuntenut taho haastaa oikeuteen loukkaajaksi kokemansa tahon.

Olisi tietysti hienoa, jos prosessin tuloksena olisi ulkosuomalaisia hyvin palveleva ratkaisu, Siihen tarvitaan ainakin kaksi osapulta.

Prosessi ei ole ollenkaan yksinkertainen. Ja kun välillä yritetään (kaiketi) sopuratkaisua kalliin oikeudenkäynnin välttämiseksi niin aikaa tuhraantuu, Sillä aikaa palvelusta nauttimen on katselijoille mm. eettinen valinta.

HOTin mainitsemista muista teknisistä ratkaisuista TV-Kaista eroaa siten, että niistä muista ei liene nostettu oikeusjuttuja, mikä taas voi johtua siitä, että ne ovat teknisiltä ratkaisuiltaan ja siihen liittyvän em. juridiikan ulottumattomisssa. Ehkä. En ole juristi.