Kuinka niin?

LINKKI

odysseus
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139
Kari kirjoitti:

Kieltämättä melkoinen suunnitelma, huh! …jos aikataulu on tuollainen, niin käytännössä ette ehdi reissun aikana juuri silmiänne ummistamaan, eli kysymys on aika lailla teoreettinen 😉 …tarkoittanee käytännössä sitä, että jossain huoltoasemien pihassa autossa pari-kolme tuntia silmien ummistamista ja sitten taas tien päälle. Matkailuautolla homma olisi jo kertaluokkaa helpompaa.

Henkilökohtaisesti olen ajanut Suomi-Espanja väliä lukemattomia kertoja, ja suosittelen lämpimästi että et lähtisi noin kiireisellä aikataululla noin pitkälle reissulle – aivan turhan kiireistä touhua kaikkine stresseineen, väsymyksineen ja riskeineen. Varaa ainakin päivä tai pari lisää aikaa ja ota rennosti.

Kuinka niin tiukka aikataulu?

Ajopäiviä tule 3. Matkaa on Málagasta Lypeciin 2874km, eli alle 1000km/päivä (suunnilleen sama kuin 3 kertaa Malagasta Barcelonaan). Tämän kun jakaa kahdella kuskilla, niin hommaan ei mene kuin noin 10-11 tuntia päivässä. Vaikka itse ajamiseen menisi ruuhkien vuoksi 13 tuntia, jää reilusti aikaa pysähtymisille, kevyeen ruokailuun ja nukkumiseen. Kolmas yöhän on sitten lautalla.

Suurimmat riskit aikataulun pettämiselle ovat ranskassa ”jokavuotinen” maanviljelijöiden traktorimarssi (lakko) moottoriteillä ja saksan ruuhkat.

Päivä tai pari suuntaansa lisää nostaa superkalliit kustannukset vieläkin kalliimmiksi ja varsinkin koirien kanssa tekee matkan tuskallisemmaksi. Samalla se syö 4 päivää loma-ajasta suomessa.