kuherruskuukausi meni jo

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat suomiruuat kuherruskuukausi meni jo

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Mulla on tainnut kuherruskuukausi mennä jo vanhaksi.Ekan kerran mä olen käynyt täällä v.-67.
Oma kämppä ollut yli 20v.Tullut asuttua joskus vähän vakituisemminkin.Joka tapauksessa useita kuukausia joka vuosi.Nyt kun asia tuli mahdolliseksi ,muutettiin tänne kokonaan.
Saas nähdä, tullaanko joskus ,molemmat tai jompikumpi takaisin Suomeen,turha olla tässä elämässä mistään liian varma.Mutta semmoisten lasien läpi mä tän jutun nään että täällä on kivempi asua kuin Suomessa.
Mä mielestäni sanon niinkuin asiat on,täällä on halvempaa,ilmasto on mun mielestä parempi kuin Suomessa,mä syön täällä paremmin,mä tykkään enemmän henkisestä ilmapiiristä täällä,terveydellisesti mä voin paljon paremmin täällä.
Ei mulla Suomessakaan mitään valittamista ollut,mutta tää on mun valinta.
Jos joku kirjoittaa että Suomessa on samat hinnat kuin täällä,mä vastaan siihen ettei niin mun mielestä ole.Eihän siinä ollut puhetta palkoista,ei veroista ,ei tulonsiirroista eikä muista elintasoon vaikuttavista tekijöistä.
Sitä puolta olisi varmaan viisainta katsoa kansalaisten ostovoimavertailulla.Se taas on vähän eri juttu kuin suomalaisen eläkeläisen elintaso Espanjassa /Suomessa.
Vielä,ei me fyrkan takia täällä asuta,mäkin maksan veroni aina ja ikuisesti Suomeen koska mä saan eläkkeeni julkiselta puolelta.Jos mulla pyöris eurot ja dirhamit silmissä ,se olisi sitten muutto Marokkoon,missä on vielä paljon halvempaa kuin Espanjassa ja ei veroja Suomeen mullakaan.