Kovasti yleistät

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489

ihmisiä. Kai niitä on, jotka integroituvat ja toisaalta niitä jotka eivät. On myös niitä, jotka mielellään haluavat integroida vieraan kulttuurin tms. valtaväestöstä poikkeavan ”ominaisuuden” omaavan henkilön ja toiset eivät vain siedä kertakaikkiaan muuta kuin oman kulmakunnan väkeä & kulttuuria jne. Ja välimuotojakin on luonnillisesti yhtä monta kuin toimijaakin.

Mutta kai se on niin, että sen ketä haluaa integroitua on tehtävä töitä integroitumisen eteen ja siihen saattaa kuulua analyysi siitä, että mihin on yleensäkin edes mahdollista integroitua ulkoisista tekijöistä johtuen ja mitä integroituja-ehdokkaalta vaaditaan.

Parin viikon lomalla monikaan ei halua mennä hyvin pitkällemeneviin integroitumistöihin vaan vain lomailee ja katsoo miten homma/loma menee soljuvasti. Eihän paikallinen ole edes kiinnostunut integroimaan parin viikon lomailijaa, koska todennäköisesti efortti valuu hukkaan? Miten sitten vakavasti asiaan suhtautuvat pidempiaikaiset yritykset? Ehkä niin, että tulijan on osoitettava vakaa aikomus pidempään sijoittumiseen, jotta integroimiseen kannattaa paikallisenkin investoida? Mikähän se olisi … auttava kielitaito, omistusasunto, työpaikka, paikallinen kumppani … you name it.