Kouluun Valenciaan?

LINKKI

Raya
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Olen hieman selaillut gva.es sivuilta noita Valencian kouluja, pääasiassa tuosta ”kotokulmilta”, enkä ole vielä löytänyt sellaista järkiratkaisua, no paitsi esikoiselle ”jatko-opintoihin”
-Melkein naapurissamme sijaitsee ESCOLA D’ART I SUPERIOR DE DISSENY ja sen opiskelijoita notkuu kulmilla, mikä ihana tilaisuus tiirailla espanjalaisten opiskelijoiden maailmaan.

Houkuttelevin olisi yksityinen koulu, Godellassa, jossa lapsilla olisi kavereita. Mahdollisina ”Aula de Educación Musical” sekä Instalaciones deportivas (fútbol) kuin myös kuvis, joten Suomessa aloitetut erikoisopinnotkin voisivat hoitua.
Koululla on kuljetukset, joita ainakin tuttavaperheet joilla on lapsia ko koulussa käyttävät.

Hinta? Jajaja, siitä ei sitten edes keskuskustella.
Ajatellaanko taloudellista riippumattomuutta? Ei tällä kohdin passaa, tosin siitä luopuminen on enemmän kuin vaikeaa.

Näiden asioiden edessä en voi allekirjoittaa lausetta ”on lottovoitto syntyä Suomessa”.
ARGH!

Vanhemman polku on ohdakkeinen, etenkin kun pitäisi osata valita oikea koulu.
Yksityisiä kouluja on järjettömän paljon, hinnoista on osittain erittäin hankala saada selko. ”Julkiset”koulut voivat olla erittäin hyviä, mutta mistä löydät sen oikean?
Kielet, erityisosaaminen siinä ne seikat joita meillä on painotettu Suomessakin, molemmat lapset ovat musiikkiluokalla, opiskelevat kahta A-kieltä, osallistuvat kuvataiteen perusopetukseen, harrastavat urheilua.
Koulun valinta on kuitenkin se jossa en halua tehdä kompromissejä ja jonka vuoksi voin vaikka muuttaa kaupungista (hmmm, millaisiahan kouluja siellä Riba-Roja deTúriassa sitten lienee?) jonnekin toisaalle.
Onneksi parhaimmillaan aikaa on tämä lukukausi sekä seuraava, katsastellaan tilannetta kun esikoinen on suorittanut ysin, ellei jollei…hätiköiden en tahdo lähteä koulun vaihtoon, netissä kun voi suorittaa oppivelvollisuusopinnot Suomeen.