Kouluun lapsukaiset

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Kyllä koulupakko koskee ihan kaikkia alle 16-v. lapsia, jotka ovat Espanjassa virallisesti. Siis jos on kirjauduttu kaupunkiin ja on oleskelulupa niin kouluun on mentävä ihan fyysisesti. Ja vanhempien tai vanhempien valtuuttaman henkilön on vietävä ja haettava ala-asteen oppilaat kouluun ja koulusta pois. Tähän tehtävään ei kelpaa kuka tahansa, koulu ei saa luovuttaa lasta tuntemattomalle.

Moni ulkomaalainen lapsi varmaankin luistaa koulunkäymisestä, mutta pitemmän päälle se ei onnistu. Joku ilmoittaa viranomaisille. Ja moni espanjalainenkin yrittää lintsaamista, mutta poliisit palauttavat vekaran kouluun, ainakin täällä meillä poliisit jahtaavat náitä pinnareita aamuisin. Laki on laki.

Suomalaisilla tuo nettikoulu varmaan onnistuu jonkin aikaa, 3 kuukauttahan saa olla turistina. Mutta on lapsen vahinko, jos häntä ei laiteta oikeaan kouluun. Kotiopetus vaatii vanhemmilta todella paljon, monella ei taida olla tarvittavaa osaamista tai auktoriteettia. Suosittelen espanjalaista koulua, se ei maksa mitään, mutta antaa paljon. Alkuvaikeuksien jälkeen tulee kielitaito, joka on kullan arvoinen. Eiká se koulu kaikesta parjaamisesta huolimatta mitenkään hirveän huono ole. Ihan suomalaisen tavallisen koulun veroinen. Minun mielestä. 🙂