Koulusta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä la luz
la luz Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.10.2008
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 277

Alle 3-vuotiaille kunnallisella puolella on guardería-paikat eli päiväkoteja vastaavat. Sinä vuonna kun täyttä 3 niin alkaa Colegio de Educación Infantil ns. esikoulu. Esikoulua on 3 vuotta eli 3-,4- ja 5-vuotiaille omat ryhmänsä. Yksityisestä puolesta en tiiä muuta kuin että on kallista ja opettajat ovat niitä jotka eivät ole läpäisseet oposiciones-kokeita ja saaneet tarpeeksi pisteitä työskennelläkseen kunnallisella puolella.

Meidän koulun koulupäivät ovat klo 9-14, halutessaan (jos vanhemmat menee aikaisin töihin) voi lapsen viedä aikaisemmin aamulla aula matinal luokkaan ja/tai jättää kouluruokailuun (comedor) ja actividades extraescolares ruokailun jälkeen. Aula matinal, comedor sekä actividades extraescolares ovat maksullisia, riippuen siitä kuinka usein lapsi niissä on ja mitä aktiviteetteja on valittu.

Meidän 3-vuotias on aivan innoissaan koulusta. Siellä lauletaan, leikitään, askarrellaan, muovaillaan, opetellaan numeroita ja muita perusasioita kuten syömään terveellisesti, huolehtimaan hygieniasta, käyttäytymään ”kauniisti”. Meidän koulussa on myös pienimmille englannintunteja 2 kertaa puoli tuntia/viikko. Koulukirjat ja muu materiaali on itse ostettava opettajan antaman listan mukaan. Ala-asteelle siirryttäessä joidenkin koulukirjojen ostoon saa ”shekkejä” joilla ne kirjakaupasta ostetaan.

*muoks muoks* Lisäyksenä se vielä että kunnaliset koulut esikoulu, ala- ja yläaste ovat ilmaisia (lukuunottamatta edellä mainitsemiani asioita) ja kaikille kunnassa asuville (residenteille) kouluikäisille on annettava koulupaikka heidän sitä hakiessa mihin aikaan lukuvuodesta tahansa. Tämä ei kuitenkaan välttämättä toteudu aina lähimpään mahdolliseen oppilaitokseen. Huom! Esikoulu on vapaaehtoinen, kouluvelvollisuus alkaa sinä vuonna kun täyttää 6 vuotta.