koulussa on käytävä

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Täytyy sanoa, että ihmetyttää suuresti, että mistä kummasta näiden teuvokalevien ja keijoannikkien, jotka ovat ehkä vain yksi ja sama henkilö, loppumaton hyökkäyshalu aurinkorannikon suomalaista koulua kohtaan oikeastaan kumpuaa.

Itselläni ei ole minkäänlaista lukkarinrakkautta kyseistä putiikkia kohtaan, kun en ole minkään sortin pedagogi, eikä minulla ole myöskään lapsia, joten ihmettelen siis aivan vain sivustakatsojana, mutta kommentoinpa tässä kuitenkin hieman.

– Ensinnäkin, jos kannatusyhdistys sijoittaa, koulun rahoja rahastoihin, on kyseessä siltikin koulun omat rahat, vaikka niistä osa olisi saatu Suomen valtiolta apurahoina. Eivät ne enää ole ”suomalaisten veronmaksajien” rahoja.
Me täällä örkissä tuskinkaan tiedämme suomalaisen koulun kirjanpidosta tuon taivaallista, joten asiaa kannattaisi ehkä (hei, ehkä!) tiedustella suomalaiselta koululta. Samalla voi myös kysellä niitä yksityishenkilöiden tekemiä lahjoituksia.

– Toiseksi, luottamustehtävässä olevalle voidaan kokouspalkkion sijasta maksaa myös aivan kiinteää palkkaa, jota ehkä juridiikan vuoksi pitää kutsua ’kiinteäksi palkkioksi’.

– Kolmanneksi, jos ”Osmo Savolan rahaston tiedoissa lukee, että rahastosta voidaan myöntää avustusta ”anomuksesta maksuvaikeuksissa”, niin kehottaisin kiinnittämään huomiota sanaan ’voidaan’, joten mitään erityistä pakkoa tuon avustuksen myöntämiselle ei ole, vaan jokainen avustuksen tarve arvioidaan tapauskohtaisesti. Tylyttäminenkään ei ole laissa kiellettyä.

– Neljänneksi, jos kerrotussa koulun terveydenhoitajan toiminnassa on siteeksikään totta ja se voidaan todistaa, on asiasta tietävän tehtävä siitä lain mukaan rikosilmoitus, koska muutoin itse rikkoo lakia vastaan salaamalla rikoksen, jonka tietää todistettavasti tapahtuneen.

– Viidenneksi mainittakoon, että maailma aivan todellakin on epätasa-arvoinen. Etenkin juuri yksityisissä oppilaitoksissa tuota oppilaiden epätasa-arvoisuutta on paljonkin. Onko ketjun avauskommentin kirjoittaja havainnut sen vasta viime aikoina?

Muistan verisen hyvin, kun jo aikoinaan Helsingissä Lauttasaaren Yhteiskoulussa (silloinen yksityisomisteinen koulu) saivat oppilaat keskenään aivan eriarvoisen kohtelun, sosiaalisesta taustasta riippuen, eikä sille siihenkään maailmanaikaan mitään mahdettu. Nythän on lähestytty ikiaikaista luokkayhteiskuntaa enemmän kuin koskaan ennen sitten 1900-luvun alkupuolen.

– Suomen yksityiskoulujen liitto valvoo yksityiskoulujen etua. Siis koulujen, ei oppilaiden. Onko tuossa jotain epäselvää?

– Vaikka koulun toimintaa rahoittaakin Opetus- ja kulttuuriministeriö, ei se silti tarkoita sitä, etteikö koulu saisi toimia omien prinsiippiensä mukaisesti ja etenkin, jos rahoituksen saamisen perusteena ei ole ollut koulun tietyistä toimintatavoista luopuminen. Ei suomalaisessa taideapurahan myöntämisessäkään estetä taiteilijan ilmaisunvapautta; vrt. Neuvostoliitto ja sosialismin realismi.

Jos suomalainen tulee Espanjaan ja alkaa vaatia lapsilleen samoja kouluolosuhteita kuin suomessa, niin on jo lähtökohtaisesti väärällä tiellä. Jos ei ole valmis itse uhraamaan mitään konkreettista asian eteen ja luulee, että asiat tulevat kuntoon pelkällä sättimisellä ja valittamisella, niin on parasta, että kerää kimpsunsa ja kampsunsa ja kalppii takaisin Suomeen.