Koulu ja kissa-asiaa :)

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Lasten maailma? Koulu ja kissa-asiaa :)

LINKKI

elly
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.12.2006
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 14

Moi Emppa,
ja myös muutkin jotka koulusta kyselivät. Minulla on kaksi lasta täällä Fuengirolan suomalaisessa koulussa eli jotain osaan tähän varmaan kommentoida. Koulussa tuntuu yhteishenki olevan tosi hyvä, en tiedä löytyykö Suomesta tästä näkökulmasta katsottuna verrattavaa. Tai no ehkäpä joku pieni koulu jossakin pikku paikkakunnalla, siitäkun ei meidän perheessä ole kokemusta. Ja tuo yhteishenki on musta ihan niitä tärkeimpiä juttuja, vaikuttaa viihtymiseen mikä taas puolestaan vaikuttaa siihen oppimiseen. Kumpikin lapsista paransi jo ennestään ihan kohtuu hyvää todistusta kun ensimmäinen lukukausi on päätetty. Luokkakoot on pienempiä mitä ainakin meillä Suomessa oli. Opettajissakaan ei tunnu löytyvän niin paljon ”vikoja” kuin Suomessa oli, itseasiassa enempi ovat ihan tykättyjä. En nyt tässä halua hirveesti hehkutella kuinka kivaa täällä on, koulua ja läksyjä se täälläkin on, mutta meille tämä tuntuu sopivan. Espanjaa aletaan heti opiskelemaan, vaan eipä tuota lapsetkaan vielä niin hirveesti rohkene käyttää, jäätelöt osataan tilata jne. Pikkasen luulisin että oppi menee nopeammin kuin esim. englanti kun sitä kuitenkin kuulee ja pääsee käyttämään ihan koko ajan. Koulussa on sekä ala- että yläaste eli sinä, Emppa, voit käydä siinä koko peruskoulun ja vielä lukionkin jos tänne jäätte. Lasten kanssa noin muuten arki on melko samaa kuin Suomessa. Tosin turvallisuudesta on täällä pidettävä enempi huoli ja ala-asteikäiset viedään ja haetaan koulusta + vapaa-aikanakin ei täällä ihan yhtä vapaasti voi mennä, ainakaan pimeällä ja etenkään yksin. Pienen purnauksen jälkeen on meillä tämäkin asia ymmärretty ja hyväksytty. Ja onneksi on se kaveripiiri jolloin yläastelaiset pääsevät vähän vapaammin kulkemaan kun tietää että ovat yhdessä ja huolehtivat toisistaan.

Siitä kissasta, mitä Emppa kyselit tuolla toisaalla; käytä se eläinlääkärissä ja kerro että kissa on muuttamassa perheen kanssa Espanjaan. Lääkäri kyllä tietää tarvittavat rokotukset. Samoin kissalla pitää olla passi (saat sen eläinlääkäristä) sekä mikrosiru. Koneessa se menee oikein hyvin ihan käsimatkatavarana (varaa ajoissa paikka koneesta). Itsekkin toin kissan viime syksynä, eikä se juuri edes huomannutkaan että oltiin ilmassa. Hieman vain levoton nousun ja laskun yhteydessä mutta siinähän on oma perhe rauhoittamassa sitä.

Tervetuloa tänne aurinkoon, olen varma että viihdytte. Tosin kaveri-ikävä sinne Suomeen varmasti yllättää mutta onneksi on meset ja skypet ja lentokoneet millä pääsee puolin ja toisin kyläilemään.