koulu

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
sandra kirjoitti:

Hei!

Onkohan kenelläkään tietoa,onko koulupaikan saaminen syksyksi espanjalaisesta koulusta (aurinkorannikolta tai torreviejankin alueelta) vielä mahdollista,kun ei ole ilmottautunut maaliskuussa ja kirjautunut heinäkuussa? Luulisi sen olevan,koska kyllähän ihmiset Espanjassakin muuttavat ja lapset vaihtavat kouluja sen myötä,mutta mistäköhän minun tulisi lähteä liikkeelle?

Kouluissakin on varmasti paljon eroja,osaisiko kukaan nimetä joitain hyviksi,mukaviksi paikoiksi todettuja kouluja yllämainituissa paikoissa? Paikat olisivat siis haussa 3v,8v ja 9v lapselle.

Lisäksi viidesluokkalaisemme tarvitsisi paikan suomalaisesta koulusta,joka tällä hetkellä näyttää olevan täynnä,onko kellään tietoa tuleeko peruutuspaikkoja yleensä joka vuosi,uskaltaako siihen luottaa? Olisimme vailla kokovuotista paikkaa ja olen kuullut että nämä pitkäaikaiset paikat menevät jonotuslistalla lyhytaikaisten ohi,liekö totta..?

Olen kiitollinen kaikesta tiedosta mitä saan,iloisia kesäpäivien jatkoja kaikille 🙂

Kyllä koulusta paikka löytyy, Espanjassa on oppivelvollisuus, joka koskee kaikkia. Ja kesken vuotta voi vaihtaa koulua, mutta siihen voi menná aikaa, koska koulut ovat aika táynná ja paikan etsiminen voi olla työn takana.

Paikat ovat siis hakusessa 3,8,9 vuotiaille ja yhdelle vitosluokkalaiselle, joka haluaa suomalaiseen kouluun? Ei sitten ole paljon vaihtoehtoja, teidán on etsittává koulu Fuengirolan alueelta, koska siellá on ainoa suomalainen koulu. Toinen mahdollisuus on tietenkin kotiperuskoulu, jossa voi lopiskella missä päin maailmaa tahansa jos käytettávissá internet-yhteys. Suomalaisen koulun osalta on viisainta kysyá sieltá suoraan ja tietenkin koko vuoden koulussa viipyvát ovat etusijalla vain parin kuukauden oppilaisiin verrattuna.

Koulupaikkaa varten perheenne pitáá kirjautua kaupungin asukkaaksi ja ainakin vanhemmilla tulee olla recidenssi, joka oikeuttaa yli 3 kuukauden oleskeluun. Sen jálkeen kun olette hankkineet tarvittavat paperit voitte alkaa etsiá koulupaikkoja, mutta varmaankin niitá voi kysellá ihan hetikin kouluista suoraan jos vain näin loma-aikana saa jonkun vastuuhenkilön kiinni. Fuengirolan kaupungintalolla on tulkkeja, jotka auttavat. Koulu alkaa syyskuun puoliválissä.