kotimarkkinakulutus

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
kojo kirjoitti:

Arnoldin kansa on helppo olla samaa mieltä baaritiskillä hienoisessa nousuhumalassa.

Hehh.. Sulla on läppäri baaritiskillä? Mulla se on täällä tiskin takana.
=)

kojo kirjoitti:

Jos kotimarkkinakulutus nousee muutaman prosentin, moni Pablo ja Paco saa työtä ja perhe rahaa jolla ostaa kohta kallistuvan patonkinsa.

Ja se kotimarkkinakulutus tuossa on juuri se juttu. Moni espanjalainenkaan vaan ei meinaa tajuta, että ostellessaan kaiken maailman Carrefour’eista, Ikeioista, Lidl’eistä, McDonads’eista ja sen sellaisista, he sahaavat oksaa jolla he itse istuvat.

kojo kirjoitti:

Sen vuoksi myös meidän pysyvien ja tilapäisten maahanmuuttajien eurot olisivat hyvin haluttuja espanjalaisissa pienyrityksissä.

Ai-van! Itse ostelen paljon juuri pienyrittäjiltä, kuten hallikauppiailta:

http://www.tvspain.tv/video_details.php?id=48

kojo kirjoitti:

Jos Espanja olisi aikoinaan satsannut muunkinlaiseen teollisuuteen kuin rakentamaan pitkin rannikkoa hataria kerrostaloja, Espanjalla voisi olla tänä päivänä enemmän vientiteollisuutta ja ihmisillä työtä ja käyttörahaa.

Espanja on tehnyt saman virheen kuin niin monet muutkin länsimaat. Ovat laittaneet kaikki munat samaan koriin. Ja vaikka ovat olevinaan niin kovin raamatullista porukkaa, niin näyttääpä vain se vanha testamentti jääneen lukematta taas kaikilta länsimailta.

Itse en ollenkaan ole mikään uskis, mutta muistan kyllä, että ”seitsemän” lihavan vuoden jälkeen tulee aina ja vääjäämättä ”seitsemän” laihaa vuotta. Tuhansia vuosia vanha viisaus, mutta eipä vain tunnu uppoavan ihmisen kalloon.

kojo kirjoitti:

Mitä tähän sanovat viisaammat talousihmiset?

En tiedä. Tarttis varmaan kysyä niiltä kiinalaisilta.
=(