Koska tulee kesä???

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kesä Koska tulee kesä???

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Tämän ketjun aloittaja kysyi, koska alkaa SUPISUOMALAISEN kannalta kesä. Ja lainataanpa pikkuisen Suomen Ilmatieteen laitoksen tietoja, niin päästään ihan tieteelliseen määritelmään:

Termisen kesän aikan vuorokauden keskilämpötila pysyttelee +10 asteen yläpuolella. Kolmen kuukauden tilastoissa kesään kuuluvat kesä- heinä ja elokuu. Kaikkein lämpimintä on tilastollisesti heinäkuun loppupuolella eli noin kuukausi kesäpäivän seisauksen jälkeen. Maan pohjoisosassa termisen kesän alkamisen määrittäminen ei aina ole yksinkertaista. Jo toukokuun alkupuolella vuorokauden keskilämpötila saattaa usean viikon ajan ylittää +10 asteen rajan, mutta kesäkuussa onkin koleaa ja voipa sataa luntakin.

Kesällä on Suomessa tietenkin lämmintá, niin lämmintá, että ihan pahaa tekee ja ahistaa. Lämpöä kutsutaan HELTEEKSI:

Korkeapaineen pysyessä kesällä Suomen yllä pitkään lähes paikoillaan lämpötila voi nousta toistuvasti yli 25 asteen. Viikon hellejakso on yhdellä paikkakunnalla yleinen, muttei kuitenkaan jokakesäinen. Kahden viikon helleputki on jo harvinainen, kun sellainen sattuu keskimäärin kerran 10 vuodessa. Poikkeuksellisesta hellejaksosta voidaan puhua vasta, kun helle kestää vähintään kolme viikkoa. Näin on käynyt vuoden 1961 jäkeen vain vuosina 2003 ja 2010.

Heinäkuu on Suomen lámpimin kuukausi:

Heinäkuun keskilämpötilat vaihtelevat eri puolilla Suomea. Vantaalla heinäkuun keskilämpötila on noin +17,5 astetta, Lahdessa noin +17,2 astetta, Tampereella noin +17 astetta, Kuopiossa noin +16,5 astetta, Oulussa noin +16 astetta ja Sodankylässä noin +14 astetta.[3] Tyypillinen päivälämpötila Etelä-Suomessa heinäkuussa on 20-25 astetta, Pohjois-Suomessa 20 asteen molemmin puolin.

Ja sateestakin puhuttiin ja sataahan Suomessakin aina joskus, sopivasti:

Heinäkuussa satoi etenkin maan keskiosassa runsaasti. Eniten sadetta kertyi Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Itä-Suomessa ja Kainuussa. Näillä alueilla kuukauden sadanta oli 100–170 mm eli paikoin jopa kaksinkertainen keskiarvoon nähden. Uudellamaalla, Hämeessä ja Lapissa sadanta oli hieman tavallista niukempi, pääosin 50–80 mm. Heinäkuun sateet olivat monin paikoin kuuroluonteisia. Rajut ukkoskuurot aiheuttivat heinäkuussa kaupunkitulvia eri puolilla maata.

JA SITTEN COSTA DEL SOLIN SÄÄTIETOJA MITATTUNA MALAGAN LENTOKENTÄN SÄÄASEMALLA JA TIEDOT VUODELTA 2012:

Vuoden keskilämpötila +18,1 astetta. Vuoden minimilämpötila (keskiarvo) +13,5 astetta. Ja vuoden korkeimpien lämpötilojen keskiarvo +23,5 astetta.Vuotuinen sademäärä 532,14 mm.Vuoden 2012 sadepäivät 57.

Ja kysymykseen palatakseni: koska alkaa SUPISUOMALAISEN kannalta kesä?????

VASTAUS: Ei koskaan, koska se ei lopu koskaan. 🙂