Kortti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
bhajee kirjoitti:

jonkun oikean ”luottokortin” (oikea termi lienee maksuaikakortti)

Juuri näin!

Normaali Visa (tmv) ei ole luottokortti, vaan se on maksuaikakortti, ellei se sisallä luotto-ominaisuutta (suomalaisissakorteissa luotto-ominaisuus on tosin yleinen).

Tuossa eräässä tunnetussa ”suomalaispankissa” eräs tunnettu henkilö (joka on töissä tätä nykyä eräässä toisessa tunnetussa TV:ssäkin näytetyssä suomalaisyrityksessä) väitti minulle aikanaan kivenkovaan, että kyse on luottokortista.
EI OLE!!!!, sillä luottoon liittyy aina korko ja maksuaikakorttiin vain ”mahdolliset kulut” ilman korkoa. Usein siis luotollinen ”Visa” on maksuaikainen (maksuaikakortti) noin 1kk ajan jonka jälkeen se (velka) menee luotolle jos siinä on luotto-ominaisuus ja jonka jälkeen maksat (kohtuutonta) korkoa ko. summalle.

Kyse on yleensä Visassa (jne) siis maksuaikakortista ja kaikenlisäksi espanjassa usein kortista, jolla saat maksuaikaa OMALLE rahallesi, sillä useat pankit haluavat luottorajan suuruisen määräaikaistalletuksen tililleen: =EI LUOTTOA LAINKAAN, vaan OMAN RAHAN KÄYTTÖÄ, joka on talletettu pankin tilille ja josta saat huonon talletuskoron, joka ei yleensä kata edes kortin vuosikuluja!!

..ja millä äänenpainolla minä tämän sanon perustuu siihen, että olen aikanaan toteuttanut melko monen pankin nettipohjaisia maksu/luototus-gateway integraatioita ja noihin liittyviä järjestelmiä. Mainittakoon vaikkapa nuo suomalaiset Nordea, Osuuspankki, (silloinen ?) Säästöpankki, (silloinen) Leonia, Luottokunta ja sen lisäksi esimerkiksi Rabobank (Hollanti/Belgia) ja la Caixa sekä Caixa Catalunya (Espanja) jne.