kortit sekaisin?

LINKKI

Anna-Katariina
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.03.2008
Kirjoituksia: 10
Vastauksia: 153
bochorno kirjoitti:

Anna-Katariina olet oikeassa!
Juttu on todella sekopäistä!
Minulla on se Espanjan muovikortti. Mutta kun piti mennä verikokeisiin se ei kelvannut, kun se menee umpeen joka 6kk välein, jos et ole töissä l. ei hätä tämän näköinen… menet vaan NIE-numeron kanssa terveyskeskukseen, täytät lomakkeen tietenkin todistat henkilöllisyytesi. 24h ja homma on hoidettu!

Ainoastaan eläkeläisillä on kaikki edut johtuen, että Suomi maksaa kulut! Heidät kyllä lähetetään erikoislekureille jne….

Minulla kuitenkin pitää olla aina yksityinen vakuutus kun tulen Suomeen. Suomessa mun espanjalainen kortti ei kelpaa jne.. voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon mut en halua kypsyttää teitä.

EU:ta ei ole olemassa.

Siis on mullakin Espanjalainen kortti, jolla pääsen täällä lääkärille. Olen täällä töissä, eikä sen kortin hankkiminen ollut mikään ongelma ja lääkärissäkin olen käynyt ongelmitta. Kyse oli tuosta Eurooppalaisesta sairaanhoitokortista, joka pitäisi olla, jos olen Suomessa (tai muussa EU-maassa) ja tarvitsen lääkärin hoitoa (terveyskeskuksessa siis). Yksityiset lääkärit on kuitenkin aika kalliita, jos vakuutusta ei ole. Minulla on kuitenkin oikeus samaan akuuttiin terveydenhuoltoon Suomessa kuin muillakin suomalaisilla, vaikka asunkin pysyvästi Espanjassa. Kyse on vain siitä, että se pitää todistaa tuolla kortilla, jota minulle ei täältä anneta, vaan pitäisi edelleen pelleillä noitten paperilappusten kanssa.

Silloin kun Suomesta hommaamani kortti oli vielä voimassa, sain sillä täällä erinomaista palvelua, eikä penniäkään tarvinnut maksaa.