Koneet

LINKKI

Masa P
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746
Lumenluoja kirjoitti:

rahtari-juttua palstalla… Joo vieläkö Sisun (mitä moottoria nyt käyttääkään) moottoriin menee 60l ölppiä?

Äiteellä oli taannon muuten Suzuki Swift, jonka litraisen koneen öljytilavuus oli sama kuin tuplasti suurempien eli 4,2 litraa…. Eli en ymmärrä, että miksi moottorien öljytilavuuksista tehdään noin pieniä? Mukavaahan se olisi, että kerran vuodessa öljy vaihdetaan tai sitten ajetaan kuin Lauri, joka puolivälissä vaihtoväliä laitetaan muutama litra lisää… ja sitten kun öljy alkaa kulumaan voimakkaammin pois = on vanhaa, niin sitten kokovaihto. Kyllä öljy tietää (tai moottori) milloin öljy on liian vanhaa…

Tällä palstalla hieman harvinainen kysymys tuo Sisun moottorit, mutta heitetäämpä ainakin osavastaus sieltä vanhemmasta päästä:
Sisun oma, AEC, Leyland, Valmet, Rolls Royce, Cummins, Caterpillar, Renault ja nyt uudessa mallistossa ( lainaus Sisun sivuilta)
”Sisu Polar-malleissa tulevat olemaan vaihtoehtoisesti joko Mercedes-Benz V6- tai V8- moottorit, maksimiteholtaan 440 kW/600hv”

Mainittakoon, että Rolls Roycen moottori oli suorastaan susi! Toivottavasti Aerbus A 380 pysyy ilmassa tietystä moottorityypistä huolimatta!