Kommentteja

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255

Terve taas kaikille. Sehän on ymmärrettävää, että ulkosuomalaiset haluaisivat katsoa suomalaisia kanavia. Voitaisiin jopa sanoa, että teknisten ratkaisujen kärkimaana YLEn tuli edesauttaa tällaista projektia.

Kyse ei ole siitä, että TV-operaattorit YLE mukaan luettuna haluaisi vain olla ilkeä. Heitä sitovat monet eri asiat, kuten jakeluluvat ja sopimukset. Ecclestone ei halua, että Suomi jakelee Formuloita maailmalle, vaan hän. Ruotsi ei halua, että MTV3 lähettää halutuinta viihdettä sinne, vaan tekevät sen itse paikallisin voimin. Jne. Operaattoreita voidaan painostaan oikeudenhaltijoiden suunnalta laittamaan asiansa kuntoon. Jos F1 luvat koskevat Suomea, se ei tarkoita Espanjaa. Ei meidän, TV-kaistan tai YLEn, MTV3n asia, vaan Ecclestonen. Hän voi lopettaa MTV3:n lähetykset tai haastaa MTV3:n oikeuteen – vaikka jakelu ulos tapahtuisikin Suomen lain mukaisesti. Se EI ole niiden sopimusten mukaista, jotka MTV3 ja hän ovat keskenään allekirjoittaneet.

En usko, että käyttäjät joutuvat syytetyiksi vaikka TV-kaista joutuisikin, koska asia on niin epäselvä. Kuten TaspaniM mainitsi niin aikaa palaa. Ja vaikka mentäisiin oikeuteen sitä palaa silti. The Piratebay toimii edelleen, vaikka onkin laiton. Sellaista elämä on, minäkin ajan tänään ylinopeutta ja toivon, että seuraavaan lupamaksuun on taas jatkoaikaa.

HOT heitti hyvää pohjaa asiaan. Jokainen tallettaa itse omat juttunsa ja siirtää/katsoo sitä missä haluaa. Vaikka ulkomailla. Siten TV-kaista pesee kätensä vastuusta! Mutta esim. Maxisat on katkaissut yhteydet ulkomaille IP-rajoituksin. Kuten monet muutkin, kentis kaikki? Tilanne on sama kuin Piratebayn kanssa. Eihän silläkään ole leffoja ja musaa koneillaan, vaan se ainoastaan mahdollistaa ihmisten löytää toisensa. Mennään tosi lähellä laittomuuden rajoja.

Tässä valossa tallenteen siirtäminen eri tavoin katsojalle kuulostaa laillisemmalta kuin suoran lähetteen kääntäminen online nettiin. Se on jatkolähetys joka on laitonta ja vaatii luvat.

Anyway, palveluna tällainen on hyvä. Vielä kun sen kuvan saisi helposti sinne mihin se kuuluu eli telkkariin. Tässä Slingbox on selkeästi parempi (vähemmän näperrettävää).