Kommentoitavaa

LINKKI

Castro
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.09.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 9

Tuota, tähän haluaisin vielä kommentoida sen, että monilla menee hyvin helposti sekaisin käsitteet takuuvuokra ja välityspalkkio, jotka ovat kaksi ihan eri asiaa. Takuuvuokra varmasti jo nimensäkin puolesta kertoo, mistä on kyse ja välityspalkkio taas on välittäjänpalkkio tehdystä työstä. Käsittääkseni tässä eräs kirjoittaja kyseli juuri neuvoja siihen, mitä yksityiseltä vuokrattessa tulisi tietää. Yksityishenkilön vuokratessa toiselle yksityishenkilölle välityspalkkio kaiketi on tuntematon käsite, sillä kyseessä ei ole ammatinharjoittaminen ja sitä kautta leivänhankinta.

Jonkun varattomaksi toteaminen ei tänä päivänä suinkaan tarkoita sitä, etteikö asiakkaan perään voi laittaa perintätoimistoa, joka ryhtyy hommiin, sitten kun ko. henkilöllä on tuloja Suomessa. Eli ei ole ollenkaan itsestäänselvää, etteikö karkuunlähtijä joutuisi jossain vaiheessa maksumieheksi – niin kuin kuuluukin!

Ja huomaathan vielä sen, että mikäli välittäjä pitää hallussaan myös takuuvuokran vuokrasopimuksen keston ajan, niin se palautetaan asiakkaalle sopimuksen päättyessä edellyttäen, että asunto on samassa kunnossa kuin mitä se luovutushetkellä annettaessa oli. Se raha ei siis jää välittäjälle.