Köln – Cologne

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Berliinistä en osaa kertoa oikeastaan mitään, Münchenin viimeisestä vierailusta on varsin pitkä aika, mutta siellä jossakin keskustan tuntumassa on aivan fantastinen ikivanha kellariravintola, jossa olen nähnyt kaikkien aikojen tuhdimman viinilistan, joka oli oikeastaan paksu kirja. Kellarista kuulemma sitten todella löytyi niitä kaikkia.

Köln on hyvinkin tuttu monilta käynneiltä. Liian tuttu, jotta osaisin kartta kädessä neuvoa. Mutta jos schweinhaxe maistuu, niin elämäni parhaat olen nautiskellut keskustan tuntumassa Intercontinental-hotellin takana olevassa panimoravintolassa. Siellä on myös kölsch juuri niin hyvää kuin pitääkin ja palvelu pelaa vanhoihin pitkiin puupöytiin jatkuvan kierron periaatteella. Sanot sitten kun et enää enempiä halua.

Joen rannalla on aina useitakin kiintoisia musiikkikuppiloita, joissa osassa soi jazz. Eikä sinne kannata lähteä etsimään yhtä ja tiettyä vaan kävellä ja poiketa sisään ja kävellä, kunnes tuntuu siltä, että tänne tahdon jäädä. Ovelta jo usein kuulee ja näkee, kannattaako astua peremmälle.

Käytän samalla tilaisuuden mainontaan: Helsingissä on Liisankadun ja Meritulinkadun kulmassa saksalainen ravintola Zinnkeller, jonka isäntä Wolfgang on erittäin tarkka keittiönsä antimista. Emäntä Ulla on puolestaan yksi maailman ihanimmista ihmisistä (minulle) ja siksi … sanokaa terveisiä jos käytte. Minäkin istun siellä ainakin yhden illan aina, kun Stadissa poikkean – helpoin tapa kuitata kaikki ystävät ja tutut samantien juoksematta vieraisilta toiselle ympäri kaupunkia varsinkin nyttemmin, kun jopa Masa (Drumsö Cowboy) on muuttanut landelle Espooseen.

Aaahhh… scweinhaxe olisi tilattava ennalta, mutta eisbein onnistuu odottaessa. Ja saksalaisen keittiön antimet ovat muutoinkin aika raskaita vaan kuitenkin semmoisia joista minä tykkään. Kunhan ovat hyvin tehtyjä.

Essen ist Kultur – Kochen ist Kunst – Trinken ist Leben