Kolmas kerta toden sanoo

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat LÖRPÖTTELYLOOTA 11. Kolmas kerta toden sanoo

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raya
Raya Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Huomenta höpönassut ja kaikki muutkin!

Jäänen tässä ainakin jonkin asteiselle tauolle, forum-kirjoittelussa, huomaan, että kommunikointi on käynyt työlääksi, sätissä ja Naamakirjassa ta-va-taan silti.

Keskustelimme joskus (sättimössä?) miten kolmannen polven suomalaisilla siirtolaisilla, herää vahva kansallistunne, sekä isänmaallisuus vaikka he eivät olisi vierailleetkaan Suomessa, eivätkä osaisi suomeksi kuin ”kiitos” ja ”anteeksi”.

Voin omalta kohdaltani kertoa, että näin on myös espanjalaisten kanssa.
Espanjalaisuus, espanjalaiset juuret, sekä esivanhempien maa ovat minulle äärettömän rakkaat, tosin juurikin espanjalaisen nurkkakuntaisesti…en tunne paljoakaan muuta Espanjaa kuin sukuni kotikonnut.
Espanjalaisuus asuu geeniperimässäni, heijastuu osin luonteessani (vaikka Suomi on kuin Siperia ja takuulla OPETTAA) näkyy minun ja lasteni ihonvärissä…kuuluu nopeassa puheeessa.

Mitä vanhemmaksi olen tullut sen tärkeämmäksi on käynyt se mistä olen itseni perinyt…muuta perintöä minulla ei olekaan kuin nämä juuret, jotka tekevät minusta ”erilaisen”

Valitettavasti mieheni mielestä lasten on paras kasvaa Suomessa, joten en muuta Espanjaan piiiiiiiiitkäääään aikaan, mieheni tietää ikänsä Espanjassa asuneena varmasti parhaiten…

Rauhaisaa joulun odotusta kaikille!

ps
Kreikkalainen perimä tuleekin niin monen polven takaa, ettei siitä ole seurannut minulle kuin hankala temperamentti…