Koko kansa sairastaa

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Ja oireet sopivat täydellisesti JOUKKOPSYKOOSIN mááritelmáän.


Kollektiivinen mielenhäiriö
tarkoittaa sananmukaisesti ihmisryhmän psykoottiseksi tai muuten mielenvikaiseksi väitettyä tilaa. Kollektiivinen mielenhäiriö on esimerkiksi joukkopsykoosi. Esimerkiksi niin sanottujen ufokulttien jäsenten toiminta on joskus selitetty kollektiivisen mielenhäiriön avulla. Tällaiset ryhmät voivat olla esimerkiksi vainoharhaisia, ja niiden jäsenten todellisuudentaju on joidenkin mukaan vääristynyt samalla tavalla yhtä aikaa.

Väärinkäsitysten välttämiseksi joukkopsykoosia kuvataan usein jaetuksi psykoosiksi, sillä psykoottinen käytös koskee aina kuitenkin ryhmässä olevia yksilöitä. Usein myös psykoottiset yksilöt ovat taipuvaisia muodostamaan keskenään ryhmiä. Joukkopsykoosia tutkitaan ryhmädynamiikan osa-alueena. Joukkopsykoosin käsitteen väärinymmärtäminen voi johtaa esimerkiksi mielikuvaan, että lääketieteen termejä voitaisiin soveltaa ryhmiin sinänsä.

On huomattu, että taipumusta vainoharhaisuuteen ja huomattaviin virhearviointeihin, perinteisen joukkopsykoosin tunnusmerkistöön, esiintyy lähes kaikissa ryhmissä, joissa ryhmäidentiteetti hallitsee vahvasti yhteisöllistä käyttäytymistä. Tavallaan myös ihmiskunta, valtiot, etniset ryhmät, uskonnot ja poliittiset puolueet voivat olla tämän mukaan jonkinasteisessa joukkopsykoosissa.

Ja námá ovat niitä oireita:

Pommiuhka Vaisaaren koulussa Raisiossa: Paikalla on lähemmäs kymmenen autoa ja paljon poliiseja. Siskoni on koulussa oppilaana, ja hän kertoi kuulleensa pommista, sanoi viereisessä lukiossa opiskeleva raisiolaisnuori Iltalehdelle.

– Poliisi tarkistaa parhaillaan koulun tiloja. Tilanne on ihan rauhallinen, koulun rehtori Kirsti Heinonen sanoi Iltalehdelle kello kymmenen jälkeen.

Joensuussa on menossa poliisioperaatio, jossa useat partiot ovat liikkeellä. Poliisin mukaan tilanne ei aiheuta vaaraa sivullisille. Kello 11:n jälkeen Rantakylän kaupunginosassa kirkon parkkipaikan lähellä kuultiin ampumista muistuttavia ääniä, ja paikalta juoksi pois ihmisiä. Poliisi ei löytänyt ketään kirkon lähistöltä, mutta asian selvittämiseksi on otettu kiinni neljä henkilöä.

Varsinais-Suomen poliisi reagoi maanantaina aamupäivällä nopeasti, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin Turun Halisten sillalla ase kädessä kulkevasta miehestä. Paikalle lähti useita poliisipartioita, jotka tavoittivatkin ”asemiehen” pian.

Poliisi käskytti miestä luopumaan aseestaan ja otti tämän kiinni. Silloin selvisi, että asemies olikin nuorukainen ja ase muovikuulapyssy.

Poika oli matkalla koulun joulujuhliin, ja ase liittyi juhlissa pidettävään esitykseen.

Lahtelainen Salinkallion yläaste joutui tiistai-iltapäiväksi poikkeustilaan uhkaussoiton takia. Poliisi ei löytänyt tuntikausia kestäneissä etsinnöissä mitään normaalista poikkeavaa.

Poliisioperaatio Turun satamassa –Etsinnässä löydettiin kolme käsiasetta

Kahden pojan aseleikki työllisti useita poliisipartioita torstai-iltana Lahdessa.Pojat löytyivät Holmantie 19:n kohdalta pihasta. heillä oli käsissään sähkötoimiset kuula-aseet, joista toinen muistutti rynnäkkökivääriä ja toinen haulikkoa.

Koulupojan leikkiaseesta poliisioperaatio. Selvisi, että asemies olikin nuori poika, joka oli matkalla kouluun. Aidolta näyttänyt ase oli muovikuulapyssy. Poika ei ollut uhannut leikkiaseella ketään.

Yhteisöllisyys ja ryhmähenkisyys muokkaavat ihmisten ja sitä kautta myös ryhmien todellisuuskäsityksiä, jolloin esimerkiksi tunteisiin vetoavimmat ajatusmallit usein voittavat järkevämmät. Kiihotus, pelottelu ja valheellisten tietojen levitys sekä sisäisen arvostelun vaiennus saavat vaikutusta aikaan melkein missä tahansa ryhmässä heti, kun tilanne kärjistyy millään tavalla. Ihmisyksilön odotetaan selviävän ongelmatilanteista mielenterveytensä säilyttäen, mutta ryhmien tapauksessa sisäinen henkinen eheys joutuu hyvin rankan rasituksen alle.

Tämä näyttää nyt olevan rakkaassa kotimaassa toimintamallina. Mihinkähän tällainen hullutus mahtaa johtaa??? 😕