Kokemuksia muutosta

LINKKI

Onaja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 08.04.2008
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 76

Hei!

Minulla on kolme muuttoa Espanjaan takana, tällä kertaa tulin ”pysyvästi” tai ainakin todella paljon pidemmäksi aikaa. Itse olen tuonut aina tavarani lentokoneella, maksaen mahdollisista lisäkiloista (joita olen yllättävän paljon saanut vietyä maksamattakin). Postin kautta kun kannattaa lähettää vasta paljon todella paljon tavaraa kerralla, jotta tulee halvemmaksi kuin lisäkiloista maksaminen, jotka useimmilla lentoyhtiöillä on 5 euroa per kilo.

Ja juuri tuo vieraiden mukana tuonti on toiminut hyvin, eli aina kun on joku käynyt täällä katsomassa on tuonut vaatteita, astioita yms. Peittoja tai lakanoita ei kannata ottaa, jos muutat sellaiseen paikkaan, missä on Ikea, sillä sieltä saa hyviä peittoja ja niihin pussilakanoita. Sieltä saa myös suomalaisten mittojen mukaan tehtyjä tyynyjä sekä tyynyliinoja. Itselle astiat on tärkeitä, joten olen raahannut pienissä erissä repussa 6 hengen Iittalan Teema-astiaston. Myös Marimekon ja Luhdan pyyhkeitä löytyy. =) Mutta nämä ovat tällaisia luksusjuttuja jo.

Eli nyrkkisääntönä pitäisin sitä, että kaikki vaatteista, joita naisilla usein on paljon, katsoo kaikkein käyttökelpoisimmat ja nimenomaan Espanjan ilmastoon sopivimmat. Itse olen ottanut kaikilla kerroilla perusvaatteet sekä talveksi että kesäksi ja sitten tarpeen tullen ostanut lisää. Alennusmyynnit ovat täällä todella hyvät ja sieltä löytyy vaikka mitä kausituotetta. Varastoja voi sitten täydentää aina Suomessa käydessä. Myös matkalaukkuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä omani, vaikka onkin uudehko, painaa tyhjänä jo 6 kiloa, mikä syö aikamoisesti siitä 20 kilosta.

Itsellä on aina ollut mukana Suomesta ostettu läppäri juuri tuon kirjaimien erilaisen sijoittelun ja ä:n ja ö:n takia. Ongelmia tulee ainoastaan silloin, jos läppäri hajoaa, sillä aitojen ohjelmien yms. muiden saaminen suomeksi saattaa olla aikamoinen ongelma.

Eli vaikka karulta tuntuukin jättää paljon tavaraa taakseen Suomeen, niin harvoin on mahdollista ottaa kaikkea mukaan. Kannattaa panostaa pieniin itselle tärkeisiin juttuihin, sillä niiden avulla uuden kodin saa tuntumaan kodilta. Kun laittaa jonkun koriste-esineen ja jotain muita pieniä juttuja mitä olisi esillä Suomenkin kodissa, niin heti tuntuu kotoisammalta.

Tässä siis omia kokemuksia, itse olen aika koti-ihminen ja siksi raahannut niin paljon kaikkea mukanani… =)