kojolle

LINKKI

pauliina.juvanen
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.03.2013
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 7

Kirjoitit kojo seuraavaa;

”Säätiön perustamistoimet

Säätiö on määrätarkoitukseen luovutettu omaisuus. Säätiön tarkoitus määritellään säätiötä perustettaessa. Säätiöllä ei ole omistajia, osakkaita tai jäseniä.

Säätiö voidaan perustaa kahdella tavalla, säädekirjalla tai testamentilla.. ..Perustamisluvan edellytyksenä on, että säätiön tarkoitus on hyödyllinen. Perustamislupaa ei voida myöntää esimerkiksi, jos säätiön tarkoituksena on liiketoiminnan harjoittaminen tai jos on ilmeistä, että säätiön pääasiallinen tarkoitus on hankkia taloudellista etua säätiön perustajalle tai toimihenkilölle. Lupaa ei voi saada myöskään silloin, jos säätiölle tulevan omaisuuden arvo on alle 25 000 euroa tai sellaisessa epäsuhdassa säätiön tarkoitukseen, ettei säätiön perustamiselle ole edellytyksiä.

Tarkemmat tiedot säätiön perustamisesta saa osoitteesta http://www.prh.fi.”

Kyllä minä tiedän nuo säätiön perustamis asiat ja monta muutakin pykälää.

Mutta minä EN ole missään vaiheessa tietääkseni puhunut, että perustaisin säästiön tai pyytänyt ketään perustamaan säätiötä. Kyselin vain, että toimiiko kenties espanjassa mitään suomalaista säätiötä. Itse olen tehnyt ATK-tallennusta säätiölle, josta säätiö sai minusta palkkatukea sen 1300e/kk ja minulle maksetiin siitä nettona n.750e/kk. Eli minusta ei tullut säätiölle mitään kuluja. Ja näinollen tuli mieleeni kysyä olisiko siellä suunnalla suomalaisia säätiöitä. Mutta pahoittelen, että aloitin koko palkkatuki aiheisen keskustelun. Se on jostain syystä nyt saanut aikaan liikaa vääränlaisia mielikuvia. Tai ehkäpä minä vain en osaa kirjoitaa ymmärrettävää suomenkieltä 😉 Mutta päätän nyt tämän palkkatukiaiheen tähän, ettei kenenkään tarvi tästä enää harmistua ja kuvitella, että yritän tulla sinne espanjaan rikastumaan. Koska todellisuudessa halusin rahdata vain vanhat ja viluiset luuni sinne lämmittelemään 😉

Aurinkoisin terveisin
Pauliina 🙂