Kojo on selvästikin sellaisessa taloudellisessa asemassa

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Kiinnostaako Orkkilaisia oman paikallisrahan käyttö? Kojo on selvästikin sellaisessa taloudellisessa asemassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456
kojo kirjoitti:

…Voin soittaa kenelle tahansa hyväksi tietämälleni ammattilaiselle tsekkaamatta kuuluuko hän johonkin puntopiiriin tai ei.

Kertokaa minulle, mitään käytännön työtä osaamattomalle ja yleensäkin arkisia askareita vieroksuvalle ihmiselle, miten elämäni parantuisi vaihtopiiriin kuulumalla?…

Kojo on selvästikin sellaisessa taloudellisessa asemassa, että taskusta löytyy Euroja tarpeisiin. Mainio juttu, mitäpäs sitä sitten sen kummemmin tarvittavista hankinnoista huolehtimaan. Soitto vaan sille tutulle tekijälle, Eurot tiskiin ja homma hoituu. Loistojuttu!

Asia onkin hieman erilainen, jos niitä tarvittavia Euroja ei olekaan taskussa kahisemassa – eikä tarjolla työtä, mistä niitä Euroja voisi saada. Kuinkas sitten suu pannaan? Aikaa kyllä olisi, muttei työtä.

Ymmärrän kyllä, että asia on hieman hankala hahmottaa, jos oma pussi pursuaa Euroja ja talous on muutenkin turvattu. Nykymaailmassa kaikilla ei kuitenkaan ole pullat niin hyvin uunissa. Valitettavasti.

Tässä mukaan astuvat vaikkapa ”vaihtopiirit, aikapankit ja puntot yms.” …eli joutilas käy jeesaamassa jotain avun tarvitsijaa, josta saa ”puntoja”. Sitten vaan yhteys Puntoja (tms.) hyväksyvään tuttuun tekijään ja hommat käyntiin.

Varmaankin nyt näet, mistä on kysymys, eli kuinka Puntot tms. voivat olla osaltaan mahdollistamassa muuten mahdottomia asioita?