Koita kestää tai vaihda uskontoa

LINKKI

Tuomo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627
Pedro50 kirjoitti:

Heippa,

Kävin poikani kanssa muutama vuosi sitten Torremolinoksen kirkossa, koska hän tarvitsi ns. ”käyntejä” kirkossa rippikoulua varten. Tämä oli karmea kokemus. Kirkossa oli paikallista pappia tuuraava kiihkouskoinen pappi, joka tuomitsi meidät kaikki kamalan syntisiksi ihmisiksi. Tätä paatosta jatku kaksi tuntia ja kaupanpäälle saimme pois lähtiessä kamalan kaatosateen.

En ole kokenut tekeväni syntiä ketään kohtaan ja siksi en voi myöskään ymmärtää tällaista automaattista luterilaista tuomitsemista. Kuinkahan puhtaista synneistä mahtaa tämä kyseinen tuomiopappikaan olla? Ero on siinä, että minä tai kukaan muukaan kirkossa ei moittinut häntä syntiseksi. Kuuntelimme hiljaa ja jättimme hänen sanomansa omaan arvoonsa.

Kyllä me jokainen tiedämme, mitä teemme ja emme tarvitse siihen ulkopuolista institutionaalista täyspäiväistä palkallista tuomitsijaa. Mihin tarvitsemme kirkollisia rakennuksia ja suurta organisaatiota uskomme tunnustamiseen? Vai voimmeko olla itse suoraan yhteydessä yläkertaan ohi kyseisen organisaation?

Mitä te sitten menitte sinne kirkkoon kuulemaan, ellei kirkon (ev.lut) virallisen opin mukaista julistusta?

Valitettavasti juuri kirkon opin kannalta se syntisyys- ja helvettijulistus on oikein, ja kaikki löysäily puolestaan yleisön kosiskelua. Jota kirkko harjoittaa pysyäkseen hengissä, ei sen vähäisemmästä syystä! Kristillinen pelastusoppi on vääryydessään, epäoikeudenmukaisuudessaan ja epäloogisuudessaan niin ylipaksua juttua, ettei sitä voi ajatteleville nykyihmisille tarjoilla kuin äärimmäisen vahvan sokerikuorrutuksen kanssa.

Mutta aina välillä tupsahtaa pappispiireihinkin joku ylirehellinen pölvästi, joka menee sanomaan asiat niinkuin ne (siis kirkon opin mukaan) ovat. Heidät kyllä tavalla tai toisella pannaan kuriin; asiaa auttaa sekin, että iso osa papeista valitaan vaaleilla, ja varmaan arvaamme, ettei tuo Torren sijaispappi saisi kovinkaan runsaasti ääniä. Ei ainakaan teidän perheestä, eihän?