Koiraystäville

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Aurinkorannikon koiraystäville suosittelen visiittiä Antequeran susipuistoon http://www.lobopark.com tapaamaan koiran esi-isiä hyvin luonnollisessa ympäristössä. Käykää ainakin virtuaalivisiitillä jos ette pääse paikanpäälle, sivun kuvat ovat upeita. Puistoon ajaa Fuengirolasta vajaan tunnin ja samalla reissulla voi käydä katsomassa maisemia Torcal-luonnonpuistossa.

Antequeran sudet ovat tietysti ”vankeja”, mutta niillä on useamman hehtaarin aitaukset, reviirin kokoinen tila, jossa ne saavat olla luonnollisesti laumana. Ne tuodaan ihmisen hoitoon pieninä pentuina joksikin aikaa, mutta niitä ei koskaan alisteta ja puiston omistaja antaa pentujen ”susimaisesti purra ja nahistella kanssaan” niin, että sudet eivät kuulemma pidä häntä johtajanaan vaan ikään kuin lauman jäsenenä. Näin ne käyttäytyvät vankeudessakin vapaiden susien tapaan.

En osaa kertoa yksityiskohtia, mutta puiston saksalaisen omistajan tarinat susien käyttäytymisestä olivat tosi mielenkiintoisia, hän on aikamoinen persoona ja todellinen koira-(susi-)ihminen.