Koirat ja pandat

LINKKI

Raija
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.07.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 152
Vilperi kirjoitti:

Jotenkin tuntuu koiran kannalta huonolta vaihtoehdolta tuoda lämpöisiin olosuhteisiin tottunutta koiruutta suomeen kun lentostressin lisäksi voi olla vastassa heti -20:n pakkanen!?

Tuo ei ole ongelma. Suomessa on sekarotuisia lyhytkarvaisia, pohjavillattomia koiria myöskin ja koira tottuu lämpötiloihin varmaan yhtä nopeasti kuin ihminen.

Itse vein 7 vuotta sitten syksyllä 8-viikkoisen pennun (avattaressa aikuisena) autolla Espanjaan, jossa se oli auringonpalvojana kevääseen asti. Sitten oli vastassa Suomen kesä ja taisi olla, että se näki ekan kerran lunta yli vuoden ikäisenä. Muistan vain sen mielettömän riemun ja riehumisen lumessa.

Kun nyt on jouduttu asettumaan enempi Suomeen, ei sen kylmäkäyttäytymisessä ole mitään outoa. Tosin se on hillitön auringonpalvoja, niin että välillä pelkään lämpöhalvausta 😉

Tuli vielä yksi esimerkki mieleen näistä vertailusta – siis kuka apua tarvitsee. Kun Kiinassa oli se iso maanjäristys, pelastettiin pandoja siinä missä ihmisiäkin, kysymys oli käsittääkseni työnjaosta ja erikoisosaamisesta. Siitä tässäkin mielestäni on kysymys – ei meistä kaikista ole auttamaan Tsadissa ja rahan lähettäminen on epävarmin keino (minen lähetä koskaan, kosken usko niihin, lukekaa vaikka Henning Mankelin Afrikka-kirjat).

Noista pandoista ja niiden pelastamisesta kulkee muuten riemastuttava kuvakokoelma sähköpostissa.