koirat

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Lumenluoja kirjoitti:

Hitsi jos tämäkin keskustelu loppuu hypettelyyn ja kinaamiseen. Jälleen ehdin saamaan ihan hyvää tietoa tilanteesta ja vastavarustautumisesta.

Alkuun jo meinasin, että eihän Espanjasta uskalla ostaa kuin korkeasta talosta kerrostalokämppä, joka lienee vähiten riskialtis murroille ja rötöksille.

Kommentteja pyytäisin:

Onko kaupungin keskusta turvallisempi kuin golf-klubi -asunto? Klubilla kuitenkin seurataan liikettä? Maaseutu on sitten varmaan ihan ”wild west”?

Mitenkä nuo yksittäiset okt:t? Ovat ilmeisesti kaikkein riskialtiimpia vaikka olisivat kylän tai kaupungin keskustassa?

Turhaa on maksaa ikkuna- ja ovikaltereista?

Jaa-a. Enpä usko, että täysin turvallista paikkaa on missään. Golf-klubit on juuri tommoisia elitistisiä alueita, jollaisesta tuossa lehtiartikkelissakin puhutaan. Rosvot soluttautuvat niihin ja tarkkailevat naapureita, tutkivat hälytyssysteemit jne. ja sitten iskevät, kun on sopiva aika. Yleensähän näissä urbanisatioissa on vartijat ja alue on aidattu, mutta koska vartijatkin ovat ihmisiä, ei liene mahdotonta, että hekin ovat rosvojen kanssa kimpassa ja antavat vihjeitä. En tiedä oikeasti tätä, tuli vain mieleeni. Mutta rosvojen kannalta ajateltuna juuri eliittialueet lienevät parhaita, niillä asuu ihmisiä, joilla on jotain varastamisen arvoista. Itse en sellaiseen muuttaisi, etekään kun en pelaa golfia.

Ikkuna- ja ovikalterit eivät estä rosvoja, mutta hidastavat ja niiden rikkominen aiheuttaa ääntä, joka taas voi herättää huomiota. Varmaankin niiden antama suoja on enemmän moraalinen kuin todellinen, mutta ne voivat estää ainakin harrastelijarosvoja.

Omakotitalot on ainakin minusta riskialttiita etenkin jos ne ovat kaupungin ulkopuolella ja yksin. Naapureista voi olla hyötyä , jos he asuvat läpi vuoden. Tyhjä asunto on aina riski, olipa se missä tahansa. Suomessakin annetaan ohjeita, että lomamatkan ajaksi pitää jättää talo asutun näkoiseksi, kyllä se sama ohje pätee täälläkin.

Itse asun ihan tavallisessa espanjalaisessa kerrostalossa ja meillä kaikilla on koira. Jos käytävässä liikkuu joku vieras, semmoinen, jota koirat eivät tunnista, alkaa hirmuinen meteli. Koirat nimittäin näyttävät oppineen tunnistamaan talon omien asukkaiden liikkumisen, ne eivät hauku ”omalle” porukalle. Minun talo on ihan tavallisessa barriossa, minulla sen enempää kuin naapureillakaan, ei ole mitäán niin arvokasta, että houkuttelisimme itäblokin rosvoja, en ole kuullut, että tähän taloon olisi koskaan murtauduttu tai asukkaita meidän omalla alueella ryöstetty. Ja minä, ihan kuten muutkin, kuljetaan kaikkina vuorokauden aikoina tässä omassa barriossa, kävelytämme myöhäänkin koiria puistossa jne. ja kaikki on ollut ainakin tähän asti ihan ok. Useita vuosia.