Koiralle koti

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
vanhatyttö kirjoitti:

meillä on Suomessa koiratarhat táynnä kodittomia koiria ja kissoja, jotka voisivat saada kodin juuri niistä perheistä, jotka nyt rahtaavat itselleen kulkukoiran Espanjasta.

Vaan kun eivät ole!

Suomessa ei ole juurikaan kodittomia koiria, varsinkaan pienempikokoisissa roduissa. Oikeastaan ainoat ovat isoja ”töistä” pois joutuneita yksilöitä, joita ei haluta kerrostaloon.

Oletko muuten ajatellut, että joku voi nimenomaan haluta määrätynrotuisen koiran. Vaikkapa Espanjan Galgon, Andalucian Podencon, Ratonero/Bodegueron tai muun mitä suomesta ei helposti saa. Vaikka koira onkin virallisesti sekarotuinen, niin se on monissa tapauksissa hyvin helposti todistettavissa puhdasrotuiseksi, mutta yleensähän se ei löytöeläimen haluajaa haittaa vaikka koira olisi oikeastikin sekarotuinen. Nehän ovat sitäpaitsi kastroituja kaikki, joten vaaraa ”rotuun pääsemisestä siitosyksilöksi” ja näin koiraongelman leviämisestä ei ole toisin kuin kalliin rotukoiran hankkiessa ja siirryttäessä erittäinkin arveluttavaan jalostus- ja näyttelytoimintaan, jossa koiraa muokataan mitä ihmeellisemmän näköiseksi ihmisen ehdoilla ja sitä rahdataan autolla ympäri suomea ja pahimmissa tapauksissa lennellen ympäri maailmaa! Espanjasta pelastettu koira lentää vain kerran!

vanhatyttö kirjoitti:

Ehkä paras tapa auttaa espanjalaisia koiria on liittyä eläinsuojeluyhdistykseen. Koiratarhat tarvitsevat ihmisiä, jotka siivoavat häkkejä ja ulkoiluttavat koiria. Ja tietenkin ne tarvitsevat rahalahjoituksia koiralauman yllápitämiseen.

Jep. Hienoa. Vapaasti vain liittymään johonkin, mieluiten suoraan eikä välillisesti tukevaan järjestoön.
Vaikkapa PAD:n jäseneksi. PAD:inkin tavoitteena on ensisijaisesti löytää koiralle koti ja heti toissijaisesti mieluiten espanjalaiselle koiralle espanjasta!

vanhatyttö kirjoitti:

Sillákin rahalla, joka menee yhden koiran Suomilentoon voisi ostaa ruokaa pitkäksi aikaa kokonaiselle koiralaumalle.

Ei kovin pitkäksi aikaa, ehkä juuri ja juuri päiväksi. 50€ on varmaankin se lentopaikan hinta (ainakin noin). Sillä saa koiratarhalle halpaa lihaa n. 10 kiloa tai halpoja koirannappeja hieman isomman satsin. 200 koiraa vetää tuon huiviinsa melko nopsaan. 🙂