Koira sopeutuu

LINKKI

odysseus
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139
mia kirjoitti:

Millaisia kokemuksia teillä Suomesta Espanjaan muuttaneilla on pentuiän ohittaneiden koiruuksienne tuonnista, erityisesti koirien sopeutumisesta elämän-/ympäristönmuutokseen? Ilmastoon?

Ymmärsin, jotta koiran kuljettaminen EU-maasta toiseen itsessään ei ole ongelmallista, mutta mikä huolettaa on lähinnä se, kuinka stressaavaa tällainen muutos koiralle voi olla. Erityisesti ilmasto mietityttää – ja työpäivät siestoineen.. Suomessa kun t-päivälle kertyy jokunen tunti vähemmän mittaa. Irtokoiriakin on paljon, ja ainakin täällä Madiridissa koiran elämä on betoniviidakkoelämää 🙁 Puistoja on toki paljon, mutta myös kaupungilla mittaa siinä määrin, jotta puistoon ei ihan kotiovelta (välttämättä) näe..

Olisiko kenelläkään tarjota rohkaisun sanoja? Koirakin voi masentua, enkä tohtis sellaista omalleni..

Kyllä koira sopeutuu. Huolehdit vain siitä, että kesällä pääsee vileään, talvella lämpimään ja että tuoretta vettä on koko ajan saatavilla! Sopivaa puuhaa ja virikkeitä lisäksi, niin koirasi voi hyvin.

Samoin, muista, että espanjassa vaanii eläimiä monet loissairaudet, joita suomessa ei tavata! Pahimpina hyttysten ja punkkien aiheuttamat kuolemaankin johtavat loiset!! Muista siis heti mennä eläinlääkärille kysymään ja tarkistamaan koirasi kunto, hanki välittömästi ”koiran paras henkivakuutus” -hyttyspanta, ja käytä myös muita ennaltaehkäiseviä tuotteita!