Koira-asuminen

LINKKI

Mariitta
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 102
Vastauksia: 959

on tosiaan aika hankalaa. Kun me aikanaan etsimme asuntoa 3 koiran kanssa täältä, sanoi kiinteistövälittäjä suoraan, että älä puhu mitään, jos ei tule puheeksi! Eli jos ei suoraan kielletä, tarkoittaa se, että voin ujuttaa koirani mukana?
Ensimmäinen vuokra-isäntä kuitenkin hyväksyi koko koiralauman:) Toinen luuli luultavasti että puhumme kahdesta, sen verran epämääräisesti ilmaisin omistavani koiria;)
Kolmanteen muuttaessani oli enää jäljellä 1 suomikoira. Sen vuokraisäntä hyväksyi ilman muuta. Itsekkin koiraihmisenä ja eläinrakkaana. Mutta vain n 3 kuukauden asumisen jälkeen adoptioin hylkykoiran pennun, eli jälleen on lukumäärä 2. Tosin olen joka asunnossa tehnyt selväksi omistajan kanssa, että korvaan tottakai, jos jotain likaavat tai rikkovat.
Siispä minun kokemukseni ovat pelkästään positiiviset.
Kaverini muutti tänne n 8 vuotiaan koiransa kanssa heinäkuussa, kuumimpaan aikaan. Lento sujui rauhoittavan lääkityksen avulla ihan ok. Kuumuus ilmeni väsymyksenä ja karvanlähtönä, mutta muuten ei mitään stressiä eikä oireilua koiralla. Lenkkeilyt teimme aamuvarhain ja iltamyöhään, päivällä vain pikainen pissilenkki. Hyvin sekin koira sopeutui.
Tämä samainen koira muuttaa takaisin Espanjaan, nyt 11-vuotiaana tammikuun lopulla. 2 vuotta oli Suomessa välillä. Emäntä käytti eläinlääkärissä varta vasten vanhuuden takia. Tarkan tutkimuksen jälkeen eläinlääkäri veti viimeisen päälle leimoja koiran passiin ja totesi että paras paikka koiralle on emännän mukana, oli se sitten vaikka kuussa tai Espanjassa!
Tsemppiä teillekkin!