koira

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
kojo kirjoitti:

Olet varmasti oikeassa kulkukoirien käsittelystä. Samantapaisia kuvia saisi tietenkin myös turhan härkätaistelun jälkeen häristä, mutta onhan koira söpömpi eläin.
Puhumattakaan kuvista niin Espanjassa kuin Suomessa pahoinpidellyistä lapsista ja naisista. Naamaansa ei vain Suomessa uutiskuviin saa kuin Mervi.

Kun koiria nyt rahdataan ei niin kovin halvalla Euroopan laidalta toiselle, niin onko niistä uusien omistajien hoteissa minkäänlaista seurantaa? Ankara pentuikä ja ahdas häkitys ovat varmasti lyöneet niiden luonteeseen leimansa. Moniko niistä joutuu Suomessa ennenaikaiselle piikille, kun uusi omistaja ei ensilumouksen jälkeen kestäkään luonnevikaista lemmikkiä? Viittaan vain yhdysvaltalaiseen pariskuntaan, joka halusi ehdottomasti säälittävän venäläisen lapsiparan, mutta palautti sen lappu kaulassa takaisin Venäjälle, kun poika ei ollutkaan priimatavaraa.

Tämä ei ole provosointia, vaan oikea kysymys. Loppuuko välittäjien vastuu siihen, että koira luovutetaan kenelle suomalaiselle vain? Jos lapsia ja vaimoja pahoinpidellään Suomessa enenevässä määrin (huostaanotot ovat lisääntyneet), mikä takaa koiralle onnellisen elämän juuri Suomessa?

Siinäpä se, me ei tiedetä. Täytyy vain toivoa parasta, ja uskoa, että paskiaiset eivát ota koiraa Espanjasta. Ja toivottavasti eivát Suomestakaan.

Mutta ei ne koirat ole válttämättä luonnevikaisia tai kársineet kurjasta lapsuudesta. Moni koira on joutunut kadulle siitá yksinkertaisesta syystä, että omistaja ei ole voinut sitä pitää eikä ole halunnut viedä piikille, vaan on uskonut antavansa sille ”mahdollisuuden”. Tottakai joukossa on luonnevikaisiakin, hulluja koiria, mutta minulla on semmonen kásitys, että ne karsitaan tarhoissa pois eivätkä ne päády adoptioon.

Aion itsekin adoptoida koiran sitten joskus, toivottavasti pitkän ajan kuluttua, kun oma koirani menee koirien taivaaseen. Nyt minulla on kadulta adoptoitu kissa, jo 5-vuotias, ja kissoista parhain. Ja täällä meidän nurkilla ihmiset ruokkivat katukissoja, se on paras tapa pitää niistä huolta. Se on ikäänkuin kahdenválinen sopimus; kissa pitää hiiret ja rotat loitolla ja ihmiset palkitsevat ne ruualla. Ja hyvin toimii.