Koin itse kuukausi sitten

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä titi
titi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.07.2006
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 46

Koin itse kuukausi sitten tämän Espanjassa passin-uusimis-rumban, joten kannatan suuresti adressin perustamista ja passikoneen tuomista Malagalle konsulaatille.

Itselleni tuo uusiminen kustansi seuraavat:

1 vapaapäivän pyytäminen duunista

lento malaga-madrid 72€ (juna olisi ollu 58€ pelkkä meno)

hostelli 1 yö 35€ (halvimmalla alueella eli Chuecassa) sillä suurlähetystöltä joutuu varaamaan ajan ja toimisto on auki vain aamupäivällä 9.30-13. ja sain ajan juuri 9.30 joten jouduin yöpymään edellisen yön jotta ehtisin visiitille.

passikuvat 6€ sain teetettyä mukavasti suurlähetystön viereisessä kuvaamossa johon toimistota ohjattiin sillä heillä on oikeaoppisest ohjeet miten suomen passeihin pitää kuva olla. Siinä menikin muutama tovi kun tyttö ensin kuvasi ja sitten photoshopilla ”muokkasi” pääni oikeaan asentoon, valon oikeaksi ja taustan tarkalleen määräysten väriseksi ja mittojen mukaiseksi.

itse passi maksaa 90€ (käteisenä suurlähetystölle) ja he lähettävät sitten valmiin passin lähimpään ( minun tapauksessani malagan) konsulaattiin josta sen voi noutaa n. 2 vko kuluttua.

ja passihan on vain 5 vuotta voimassa, joten voin jo kuvitella tekeväni tämän reissun kohta uudestaan.

malagan konsulaatissa ollaan hyvin tietoisia passikoneen tärkeydestä ja tarpeesta rannikolla, mutta koska asia ei ole eduskunnan ”ykköslistalla”, ei tällä hetkellä ole mitään parannusehdotuksia luvassa.

ottakaa huomioon, että kyse ei ole vain passin uusimisesta, vaan jos rannikolla passi tulee varastetuksi, on myös mentävä madridiin anomaan ”pikapassia”…ja mitään poikkeuksia ei ole sairaille, vanhuksille tai muuten vain matkustuskyvyttömille